joi, 9 aprilie 2009

Pastele si altele

Maine este Good Friday in Canada sau Vinerea Mare. Duminica este Pastele, dar aici nu se sarbatoreste asa cum este in Romania. Oricum este zi de sarbatoare pentru ca unele magazine sunt inchise ca de Craciun, iar daca muncesti ti se plateste ora de munca 1 si jumatate. A propos de Paste, vorbeam azi cu un coleg de la servici, Alvin si vorbeam despre traditiile pe care noi le avem si i-am spus povestea oualor de Pasti si i s-a parut foarte interesant pentru ca nu avea de unde sa stie asta. I-am aratat pe internet niste oua incondeiate si i-au placut foarte mult, chiar nu stia de traditia asta. Mi-a mai spus o chestie care mi s-a parut foarte interesanta. Mi-a zis ca el e nascut in Canada si aici nu au traditiile astea, pentru ca el a crescut cu iepurasul de Pasti care aduce oua in cosulet. Resimtea handicapul ca in Europa fiecare tara are traditiile sale si asta arata ca fiecare tara are ceva durabil in ele, iar faptul ca in Canada sau America de Nord vin atatia imigranti face ca aici sa nu apara traditiile pentru ca e un amestec din care nu mai intelegi nimic. Ce imi place aici este toleranta care este manifestata fata de tot ceea ce inseamna strain.

Am mai vorbit despre fotbal, soccer cum ii zic aici (ce denumire tampita) vreo doua ore. In timpul asta ne miram fiecare de ce fotbalul feminin este atat de puternic aici, iar nationala Canadei este de rahat. Canada este campioana mondiala la fotbal feminin, dar, hai sa fim seriosi, unele sporturi sunt pentru barbati, altele nu. Sau, mai exact, unele sporturi sunt pentru femei, altele nu. Cine ar vrea sa vada niste fete jucand fotbal, care de fapt par doar niste baieti cu prea mult estrogen? Oricum mentalitatea este cu totul alta aici decat in Europa. Cand se incepe practicarea fotbalului, copiii sunt antrenati de parinti, nu de profesionisti, iar cluburile nu au echipe de copii in care isi cresc viitorii jucatori. Asta se intampla numai in hochei, care este o religie aici. Vezi aici copii care joaca hochei si pe asfalt. E foarte ciudat sa vezi asta. Alvin mi-a zis ca fotbalul este din ce in ce mai popular si ca tot mai multi il joaca. Cand vorbeam despre hochei i-am zis ca nu stiu deloc regulile, desi imi face placere sa urmaresc un joc de hochei. Mi-a zis ca daca te duci intr-un bar in Canada si incepi sa vorbesti cu un tip despre hochei, ar putea sa iti vorbeasca ore in sir despre asta si ar incerca sa-ti demonstreze de ce o echipa este mai buna decat alta. I-am zis ca si in Europa este la fel cand vine vorba de fotbal. I-am zis ca echipa mea favorita este Steaua si i-am povestit de Gigi Becali. Cand i-am aratat poza pe internet mi-a zis ca intr-adevar are fata de idiot.

Eram intr-o zi in oras, in Metrotown, si in fata mergea o tipa cu o rochie atat de idioata, incat m-am intrebat de unde naiba s-a inspirat sa o cumpere sau sa o faca in casa. Era asiatica tipa, iar unele parca sunt proaste cand se imbraca. Asta parca voia sa arate ca o papusa. La multe fete poti sa vezi ciorapii aia trei sferturi care nu au nici un sens, pentru ca nu mor de frig, deoarece le vezi in decembrie sau ianuarie cum merg in fuste scurte si pantofi de parca ar fi mijlocul lui iulie.

4 comentarii:

  1. Citesc blogul tau pentru ca ma distreaza, asta e si ideea lui probabil, s adistreze imbecili ca mine :)
    Ideea e urmatoarea, pana azi m-am distrat ca un copil de glumele spuse de vecinu cu 3 ani mai mare, azi citesc noua ta postare si cand colo te-ai apucat sa faci discriminari :) Te stiam nitel mai istet... Unele lucruri sunt facute pentru femei altele nu ...Si tu traiesti in Canada? Wow...
    Mi-am adus aminte de o faza din facultate cand tu spuneai ca femeia trebuie sa mearga intotdeauna in stanga barbatului...Cam asa suna si faza cu fotbalul si fetele.
    Te-ai gandit vreodata ca barbatii sunt "femei de servici" sau sunt educatori la prescolari? Sau chiar moase? Off, off...

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca barbatii sunt niste porci misogini. Nu asa se spune? De ce te obosesti sa-l citesti cand eu nu ma obosesc sa-l citesc pe al tau?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am blog de gen. Ala e cosul meu de gunoi. Nu scot bani de pe gunoi ca nu-s Prigoana :)
    Cat despre cat barbati e treaba voastra cum va numiti sau ale femeilor voastre care va cunosc. Eu nu am afirmat asa ceva.
    Citesc blogul tau nu numai eu , l-am dat si altora, la mine e pentru distractie, imi place cum comentezi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha ha ha....am ras de am crezut ca mor.Se uita copilul la mine si nu intelegea de ce rad de una singura ca tampita in fata compului.Auzi tu..."intradevar are fata de tampit"...ha ah aha..pai il tradeaza fata si comportamentul.Tb sa-i pui sa vada si un filmulet cu el...."pe parte economoca".
    Foarte tare blogul.Il savurez cu mare placere!

    RăspundețiȘtergere