joi, 22 octombrie 2009

Echipa Dan Petrescu - MM Stoica

As vrea sa vorbesc in continuare despre victoria Unirii Urziceni la Glasgow. Dar nu despre meci in sine, ci despre cei care au stat la baza acestei victorii, anume antrenorul si managerul sportiv. Dan Petrescu este un tip cu o vointa foarte mare si o experienta pe masura in campionatul englez si in competitiile internationale. Multi au luat incapatanarea lui ca pe o forma de furie irationala, dar care are de fapt la baza toata coruptia din fotbalul romanesc si dorinta lui de a face curatenie si a-si juca corect sansele. Furia lui se datoreaza si faptului ca se simte uneori ca lupta singur impotriva tuturor, dar nimeni nu-i poate nega vointa de a castiga si de a-si crea o echipa cu care sa faca performanta. Experienta generatiei de aur in campionatele straine incepe sa-si arate roadele.

MM Stoica este o poveste in sine. Personal, nu-mi place personalitatea lui, un tip violent in limbaj si in comportament, aduceti-va aminte de pumnul aplicat unui fan stelist pe vremea cand era manager la Steaua. Dar, ca sa fiu corect, trebuie sa-i recunosc talentul cu care stie sa aleaga jucatorii. Cand a fost la Otelul, echipa a avut rezultate. Nu mai tin minte daca a jucat in cupele europene, dar stiu ca era in prima jumatate a clasamentului. La Steaua a avut rezultate foarte bune, echipa fiind de cateva ori in grupele Ligii Campionilor. Acum este la Unirea Urziceni si are si aici rezultate: titlul anul trecut si o evolutie din ce in ce mai buna a echipei in grupele Ligii Campionilor. Daca si-ar mai atenua din partile negative ale sale ar fi si mai bun in ceea ce face. Mai ales daca nu s-ar mai antrena in discutii sterile cu "conducatorii" fotbalului romanesc: Becali, Borcea sau Dragomir. Este un profesionist foarte bun, dar poate fi si mai bun.

N-as vrea sa trec cu vederea si "eminenta cenusie", omul cu banii, de la Unirea Urziceni: Dumitru Bucsaru. Nu stiu nimic despre el, decat ca are nu stiu ce afaceri pe acolo. Dar ceea ce apreciez la el foarte mult este discretia. Niciodata nu am auzit ca ar fi dat vreo declaratie sforaitoare sau sa se fi certat cu de-alde Iancu sau Becali. Omul a adoptat strategia "tace si face". Si uite ca face o treaba foarte buna. Ii lasa pe angajatii lui sa-si faca treaba si sa-si asume intreaga responsabilitate pentru rezultatele bune sau slabe ale echipei. Facand asta, face si bani din fotbal. Mai putini la inceput, dar suma poate creste in timp. Interesul lui este sa faca bani, pentru asta investeste in fotbal.

Unirea Urziceni are o echipa, nu sclipiri sau individualitati, ci o echipa adevarata. Ei reprezinta un exemplu demn de urmat de alte echipe din Romania. Acum cativa ani jucau in Liga a III-a, acum sunt in Liga Campionilor. Echipele romanesti trebuie sa-si regandeasca strategia de atingere a performantei. Seriozitate si disciplina.

3 comentarii:

  1. la unirea iese in evidenta seriozitatea.as fi interesat de un schimb de linkuri.eu unul te adaug in lista mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum sa fac schimbul asta de link-uri. Eu m-am inscris in lista ta cu cei care-l urmaresc. Ai un blog interesant. Am si postat ceva acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. este o widget in meniu.nu-s dinamovist sunt rapidist unul fanatik in sensul bun al cuvantului, imi iubesc enorm echipa, dar tot timpul am apreciat si respectat munca adversarilor.fiindca asa inteleg eu.mersi pentru aprecieri pentru blog

    RăspundețiȘtergere