marți, 8 septembrie 2009

Azi am intrebat-o pe colega mea din Filipine de ce si cum a venit aici. Si mi-a zis ca a plecat de acolo pentru ca salariul de profesoara de liceu pe care-l avea nu ii ajungea pentru fratii ei ca sa-i tina in scoala. E de peste 10 ani aici, cred, si are doua fetite. A plecat mai intai la Hong Kong sa lucreze ca babysitter, cred. Nu mai tin minte exact. Era ceva de genul asta. De acolo, angajatorul ei a vrut sa o ia cu el in Canada (a lucrat acolo un an) si s-a ocupat el de acte. Asta da noroc. Banuiesc ca aici s-a maritat. A facut si contabilitate primara in Filipine. Cate poti sa afli dintr-o discutie de 2 minute.

2 comentarii:

  1. Asa se intimpla aici, cind intri intr-o conversatie cu cineva nou, prima intrebare este: -where are you from?-, dupa care, cum de ai ajuns aici, cu ce te ocupai in tara de origine si tot asa, pina cind in citeva minute, ai aflat deja too much info!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca e vorba de stiut prea multe, ci despre a-i cunoaste pe cei cu care lucrezi. Chiar daca te mint sau iti spun adevarul. Pana la urma iti faci o parere despre ei.

    RăspundețiȘtergere