sâmbătă, 5 iunie 2010

Unii romani din Canada

Cum am spus si in postarea anterioara, nu-mi place sa lucrez cu unii romanii de aici, pentru ca nu te trateaza corect. Daca ai un roman care-ti este tie angajat, crede ca de acum inainte o sa se i se cuvina totul si mai crede ca se are cu tine ca fratele, in loc sa aiba o relatie profesionala corecta. Daca face mai multi bani ca tine, ca orice parvenit, unii vor sa-ti scoata ochii cu banii pe care-i fac. Sotia era odata la biserica, de exemplu, si a vazut acolo niste femei care se laudau cu bijuteriile lor sau blanurile lor noi din Germania, dar vorbeau si putin tare ca sa fie auzite. Altii vor sa para ceea ce nu sunt de fapt, cum ar fi sa-ti spuna cati bani fac, desi stau intr-un subsol de casa, iar tu nu i-ai intrebat deloc care e venitul lor. Majoritatea incearca sa se justifice intr-un anumit fel, fara ca unora (de exemplu, eu) sa le pese ce fac ei cu viata lor. Pana la urma tu faci alegerile.

Eram odata la niste prieteni in vizita, iar unul dintre ei ne-a spus ca stie pe cineva, tot roman, care se pricepe la masini, pentru ca noi voiam si dorim in continuare sa ne luam o masina. Din vorba-n vorba am ajuns la bani si ma intreaba cam cat vreau eu sa dau pe masina, la ce suma m-am gandit. Ii spun "$3,000". In momentul ala tarania din el a iesit la iveala spunandu-i prietenului meu "Auzi, ba, cati bani vrea el sa dea pe masina ?" In momentul ala am zis ca daca imi iau o masina nu o sa apelez la el deloc. Ce credea cumva ? Ca ma dau banii afara din casa ? Banii aia ii aveam la dispozitie, pe aia voiam sa-i folosesc. Simplu ca buna ziua. Nu am job de $100.000 pe an. Un alt coleg de-al meu, tot filipinez, mi-a zis odata ca daca vreau sa-mi iau o masina pot sa apelez la el, pentru ca are un prieten, mecanic la Ford, si ma poate ajuta el daca vreau sa-mi inspecteze masina. Si cred ca o sa fac asa. N-am nevoie de badarani, care sunt veniti de 20 de ani si te trateaza de sus, de parca tu esti prostul si el e desteptul. De asta evit romanii cat pot de mult. Nu e bine sa fii inconjurat de prea multi.

2 comentarii:

  1. Sa vezi aci la sat cind vine unu din italia ori din spania ce mare se da cu ceea ce aduce si cind incepe sa zica cum maninca el zilnic numa banane si portocale cit poate si tot se mai strica din ele ca ia 10 kile deodata la citi bani are..iar frigiderul ii e mereu plin de salam si cascaval mai ca-ti vine sa-i pocnesti... pfuaii m-a enervat unu venit acasa de Paste cu povestile lui cu ce are acolo..apartament si masina si mincare din belsug de timp de 2 zile m-a durut capu de nervi ca nu l-am putut pocni peste ochi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa-i faci ? Omul cand vede ca are, uita de unde a plecat fara sa se mai gandeasca si la altii. Asta se numeste parvenitism. Pacat ca sunt multi asa, dar pe de alta parte oameni de genul asta arata ce lipseste in Romania. Un trai decent. Tu crezi ca oamenii care au avut toata viata se lauda cu mancarea pe care o au ei in frigider ? Nu cred.

    RăspundețiȘtergere