luni, 28 iunie 2010

Surprize tot mai multe la CM 2010

Ieri stim cu totii ca a avut loc acel meci foarte frumos, mai ales din partea nemtilor, dintre Germania si Anglia. Englezii au aratat o echipa imbatranita, alcatuita parca dupa ureche, in loc sa arate ca o echipa legata, capabila de performante. Franta si Italia nu erau vazute ca niste favorite la titlul mondial inainte de inceperea Cupei Mondiale si au confirmat aceste previziuni, dar Anglia era vazuta ca o favorita la titlul mondial si, probabil, au fost prea multe asteptari de la echipa Angliei.

Echipa Germaniei a aratat asa cum trebuia sa arate o nationala a Germaniei de la orice Campionat Mondial: legata, imaginativa si disciplinata. Fotbalul aratat de ei a fost foarte placut de urmarit. Primele doua goluri au fost date din faze foarte simple (golul lui Klose) sau dintr-o singura atingere a mingii (vezi pasele intre jucatorii germani pana la golul lui Lucas Podolski). Celelalte doua goluri au fost date din doua contraatacuri foarte rapide spre poarta englezilor.

Am vorbit cu englezi care lucreaza aici la mine la servici. Pana la urma sunt parerile lor si, ca peste tot in lume, fiecare isi da cu parerea despre un meci sau altul. O persoana imi spunea ca germanii nu au jucat atat de bine, ci englezii au jucat atat de prost incat i-au facut pe germani sa arate bine pe teren. Altcineva, tot englez, mi-a zis ca, intr-adevar, englezii nu meritau sa castige, iar germanii au castigat pe merit. Toti vorbeau, bineinteles, de golul anulat al lui Frank Lampard, care a nascut si va naste in continuare dezbateri despre introducerea sau nu a reluarilor video la Campionatul Mondial sau a arbitrilor in spatele portii. A doua varianta cred ca este luata in discutie pentru Campionatul Mondial din Brazilia din 2014. O alta faza controversata a fost primul gol marcat de Tevez in meciul dintre Argentina si Mexic, care s-a vazut clar ca a fost din ofsaid, dar a fost considerat valid.

Dezbaterea este lunga si sper sa se ajunga la o solutie corecta pentru echipe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu