vineri, 18 iunie 2010

Slovenia - SUA, un meci foarte frumos

Mi-a placut foarte mult meciul dintre cele doua echipe. Ambele au aratat determinare. Slovenii in prima repriza, iar americanii in a doua repriza. As fi vrut sa castige Slovenia, pentru ca nu imi plac americanii, dar i-am admirat pe americani pentru determinarea lor. O sa vad meciul in seara asta in reluare. Meciul cu Anglia, desi o sa-l dea pe la 11 noaptea (ora Pacificului), nu o sa ma uit la el. 0-0 cu Algeria ? Oare de ce isi mai iau jucatorii aia banii uriasi de la cluburile lor, daca o echipa precum Algeria poate sa tina Anglia in sah ? Probabil ca nu grupa cu Brazilia, Portugalia si Coasta de Fildes este grupa mortii, ci asta, pentru ca acum cred ca fiecare echipa are sansa ei sa mearga in optimi.

Dar sa revin la Slovenia - SUA. Am vazut ceva la televizor care m-a facut sa vad in alta lumina fotbalul american. Acolo erau mai multi jucatori si comentatori sportivi, care vorbeau de calitatea foarte buna a portarilor americani. Ei spuneau ca datorita faptului ca au jucat baseball si baschet de cand erau mici au ajuns sa dobandeasca o coordonare foarte buna a mainilor si ochilor. Copiii din SUA isi doresc sa joace pe postul de portar pentru ca este o pozitie vitala si vor sa se simta importanti. In America se pare ca nu este o pozitie in care ajunge acel copil care nu este foarte bun pe teren, ci este o pozitie dorita.

Cred ca fotbalul in America de Nord va creste din ce in ce mai mult. Si cred ca o sa mai revin la subiectul asta. Citeam in ziar ca meciul dintre Anglia si SUA, precum si alte meciuri de la Campionatul Mondial au adus mai multa audienta ABC-ului si ESPN-ului, decat au facut-o finala Stanley Cup (hochei) si ultimul meci din finala NBA dintre LA Lakers si Boston Celtics la un loc pentru NBC. Iar meciurile erau transmise dimineata si dupa-amiaza, fata de celelalte doua transmise la ore de maxima audienta. Deci se poate si va creste.

Un comentariu:

  1. Si eu am tinut tot cu Slovenii :))
    Cred ca in Europa s-a depasit bunul simt cind e vorba de salariile jucatorilor de fotbal... si nu cred ca se plateste talentul... cred ca e mai mult o moda..care club da mai mult e considerat mai puternic.

    RăspundețiȘtergere