joi, 24 iunie 2010

Dezastru italian

Un meci foarte frumos intre Italia si Slovacia, in care Slovacia a meritat din plin sa castige practicand un fotbal curajos si lipsit de complexe in fata campioanei mondiale. Slovacii si-au dat seama ca nu mai au in fata lor echipa Italiei care a castigat Cupa Mondiala acum 4 ani. Este o vorba. Cu cat te duci mai sus, cu atat mai puternic de izbesti de pamant. Cam asta s-a intamplat cu echipele Italiei si ale Frantei.

Personal, am fost foarte incantat sa vad ca Slovacia arata curaj, dar daca m-ar fi intrebat cineva inainte de meci care ar fi soarta meciului, as fi spus fara nici o retinere ca Italia va castiga. Totusi, daca ma gandesc ca Italia mai tot timpul a inceput slab si apoi a castigat Cupe Mondiale, parca era timpul sa se sparga buboiul ala. Tot timpul italienii au jucat un fel de antifotbal, iar momentele cand au jucat un fotbal frumos a fost in fazele eliminatorii sau atunci cand erau trimisi in corzi si fortati sa atace pentru a marca golul egalizator sau pentru a castiga un meci impotriva unei echipe cotate cu sanse mai mici decat Italia. Revedeti meciurile cu Noua Zeelanda si Slovacia. In ultimul au fost marcate 5 goluri, din care 4 numai in a doua repriza cand italienii si-au dat seama ca treaba e groasa. Se pare ca au avut dreptate cei care l-au criticat pe Marcelo Lippi si care spuneau ca echipa trebuia schimbata.

Romanii, echipele de club sau echipa nationala, au ce invata de la echipe mici precum Noua Zeelanda sau Slovacia. Ele nu s-au lasat intimidate de Italia, jucatorii nu s-au dus acolo ca sa faca schimb de tricouri, ci s-au dus sa joace si si-au pus sufletul in acele jocuri. Rezultatul ? Italia este pe ultimul loc in grupa la Cupa Mondiala, dupa Paraguay, Slovacia si Noua Zeelanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu