marți, 29 iunie 2010

Demisie de onoare in fotbalul francez

Presedintele Federatiei Franceze de Fotbal a anuntat ca-si da demisia din functia detinuta din cauza parcursului dezastruos de la Campionatul Mondial. Citind asta m-am gandit la toate articolele scrise in presa sportiva din Romania in care se cerea demisia lui Mircea Sandu din functia de presedinte al FRF, mai ales dupa cele doua campanii dezastruoase de calificare la Campionatul Mondial si European.

Cineva ar spune, probabil, ca nu se compara situatia Frantei, vicecampioana mondiala in 2006, cu Romania, care a ajuns pana in sferturi in 1994 si de acolo a inceput declinul pentru ca generatia de aur imbatranise. Totusi as dori sa precizez ca o demisie ti-o depui cand nu realizezi obiectivele propuse si, pastrand proportiile, situatia este asemanatoare. Franta si-a propus obiective ambitioase si nu a reusit sa realizeze nimic. Romania si-a propus sa se califice la Campionatul Mondial si nu a reusit nimic. Probabil ca daca Romania reusea sa se califice la Campionatul Mondial, unul din obiective era promovarea in optimi, iar de acolo "dupa mine, potopul". De mult trebuia sa-si dea Mircea Sandu demisia si cred ca ar fi fost mult mai bine pentru fotbalul romanesc daca ar fi venit un Gica Popescu in fruntea federatiei. Avantajul cu oameni ca el este ca au experienta castigata in campionatele din Occident. Una este sa dobandesti aceasta experienta jucand si vazand din interior cum este organizat fotbalul in tarile respective si alta este sa cunosti fotbalul din discutiile si vizitele facute timp de o saptamana in strainatate.

Totusi nu ar trebui sa ma surprinda situatia asta pentru ca in Romania a disparut de mult simtul responsabilitatii la nivel inalt, indiferent ca este vorba de domeniul politic, economic sau sportiv. Trebuie sa dai dovada de o mare tarie de caracter si vointa sa recunosti ca ai gresit si sa-ti asumi acele greseli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu