vineri, 2 iulie 2010

Brazilia eliminata

Am vazut un meci foarte frumos intre Brazilia si Olanda. Probabil ca este doliu national acum in Brazilia dupa ce echipa a fost eliminata de Olanda in sferturi. De fapt Brazilia nu era echipa pe care toti o laudau. Multi "specialisti" si "comentatori" spuneau ca Brazilia joaca un joc organizat, cu o aparare puternica si un atac chirurgical, dar nu era asa. Sau macar pe jumatate sau trei sferturi, nu era asa. Da, trebuie sa recunosc ca Brazilia a fost tot timpul o echipa foarte buna - au cinci titluri mondiale pana la urma -, dar nu au jucat la adevarata lor valoare sau potential.

Daca e sa ne uitam la meciurile jucate pana acum la Campionatul Mondial oricine, cred, poate vedea ca brazilienii au castigat doar impotriva unor echipe cu aparare slaba (Coasta de Fildes) sau pe care le-au subestimat (Coreea de Nord). Impotriva unei echipe cu aparare puternica (Portugalia) nu au reusit sa marcheze nici un gol. Portughezii nu au reusit sa marcheze nimic in fata Braziliei pentru ca nu aveau atacul atat de puternic. Cristiano Ronaldo era singur in fata si oricate trucuri ar fi folosit nu ar fi putut trece de toti jucatorii brazilieni.

Azi, cand au intalnit Olanda, au intalnit, de fapt, o echipa foarte puternica cu o aparare si un atac foarte puternic, mai ales dupa reintoarcerea pe teren a lui Arjen Robben. Oricum vad o finala intre Germania si Olanda, sau poate Spania si Olanda. Portocaliii nu au fost invinsi de cand au inceput preliminariile si nu au avut nici un egal, deci sunt o echipa puternica si, pe deasupra, tanara. Nu vad Argentina sa treaca de Germania. Argentina are o echipa cu jucatori foarte buni, dar Maradona nu are deloc fler de antrenor, ci jucatorii sai sunt foarte buni. Ceva de genul Iordanescu care isi saruta iconitele, iar Hagi si restul faceau de fapt jocul. Argentina nu va trece de sferturi, iar Spania va trece cu usurinta de Paraguay.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu