sâmbătă, 3 iulie 2010

Triumf german, umilinta argentiniana

Argentina a suferit cea mai rusinoasa infrangere din 1974 pana azi si cu Maradona pe banca pe postul de antrenor. Germania a meritat din plin victoria asta, marcand niste goluri care se pot marca in curtea scolii. Argentina a fost, cred eu, in aceeasi situatie cu Brazilia. Au intalnit echipe pe care le-au invins usor, pe cand Germania a fost infranta o singura data de Serbia si, sunt sigur, au analizat situatia din acel meci si au luat masuri pentru a contracara problemele din acel meci. Germanii au mai avut un atu, Joachim Loew, un antrenor genial, care acum este la sfarsitul contractului si face treaba de la Cupa Mondiala pentru echipa Germaniei pe gratis.

Diego Maradona nu este antrenorul pe care toti il credeau a fi bun. Nu are deloc abilitati de antrenor, ci doar un lot de jucatori foarte buni care pot face un joc impotriva unor echipe de nivel mediu precum Mexic sau slabe precum Nigeria sau Coreea de Sud. A esuat ca antrenor, dupa ce esuase ca jucator dupa scandalurile in care consumul de cocaina facuse prima pagina a ziarelor.

Cred ca Germania merita din plin sa castige acest Campionat Mondial. Faptul ca Michael Ballack nu joaca este de foarte mare ajutor pentru echipa. La varsta lui, are 33 de ani, ar fi tras echipa inapoi si poate ca germanii ar fi avut un alt stil de joc, mult mai greoi. Cand ajungi la o asemenea varsta nu mai poti sa tii ritmul cu lupii tineri si vrei ca jocul sa se mentina la ritmul tau. S-au remarcat astfel jucatori precum Thomas Mueller, Bastian Schweinsteiger, Mesut Oezil, Cacau (pacat ca e accidentat). Vad Germania in finala cu Olanda. As dori si Spania sa se duca in finala, dar nu au stilul de joc al Germaniei. Stilul spaniolilor este mai mult de posesie a mingii, pe cand cel al germanilor este de a ataca mai mult frontal.

Daca e sa laudam echipa Germaniei trebuie sa remarcam strategia perfecta a generalului Loew, dar si a soldatilor sai. Panzerul german a facut praf tangoul argentinian (a se vedea primul gol al lui Klose).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu