marți, 8 iunie 2010

Piftele pe sosea

Cand ma duceam intr-o dimineata la servici am vazut un sconcs pe langa un bloc in zona in care stam noi. Pusesem o postare pe Facebook despre asta, pentru ca nu ma asteptam sa vad un animal salbatic pana in zona noastra. Te astepti sa vezi ursi negri, sconcsi in North Vancouver sau in West Vancouver, dar nu in New Westminster. Ei uite ca vazusem unul. Dar azi-dimineata s-a intamplat sa vad ceva mult mai rau. Un sconcs lovit de masina. Cred ca era sconcsul pe care l-am vazut acum, cred, o luna. Nu vezi animale lovite pe sosea in orase in Canada. Poate pe autostrazi (inca nu am ajuns pe acolo), dar nu in orase.

Azi-dimineata am vazut, cum imi place mie sa spun, o piftea pe sosea. Ca sa ma explic un pic. De fiecare data cand mergeam cu masina prin tara si vedeam un caine lovit de masina, care era facut una cu soseaua, din cauza ca trecusera atatea masini peste el, ii spuneam sotiei "uite o piftea de caine". Azi am vazut o piftea de sconcs, care este mult mai rea decat cea de caine, pentru ca lasa si o putoare instantanee in urma. Putea de nu puteai sa stai langa el. Am simtit putoarea aia pana in statia de autobuz. Cand am coborat la statia mea de SkyTrain mi se parea ca inca mai simt mirosul. Ba imi miroseam si hainele sa ma asigur ca nu e in hainele mele, desi nu pusesem deloc mana pe el si trecusem cam la o distanta de 5m de el.

Imi pare rau de sconcs, dar mai rau imi pare rau de soferul ghinionist care a dat peste el, pentru ca, odata ce lovesti un sconcs, cu greu mai poti sa scoti mirosul din masina. Nu e imposibil, dar e persistent. O sa-i ia, cred eu, cateva zile, sa scoata mirosul din masina. "Nefericitul" eveniment s-a intamplat probabil aseara sau azi-dimineata foarte devreme. Eu am iesit pe la 6 din casa, deci daca s-a intamplat azi-dimineata, atunci e rau de tot. Omul ala se ducea la munca probabil sau venea din schimbul trei. Oricum ai lua-o, e rau; rau de tot.

P.S.: Cineva mi-a zis ca sconcsii ies cam pe la 3-4 dimineata. Deci "nefericitul" eveniment s-a intamplat in dimineata asta.

Probabil ca asa arata sconcsul cand a vazut masina venind spre el. Ultima imagine pe care a vazut-o fiind in viata.



Un comentariu:

  1. Saracul sconcs :(..S-ai fie tarina usoara !
    Stii ca tare mult as vrea sa simt si eu cum miroase un sconcs..eu am o vecina care nu se spala decit vara cind o prinde ploaia pe cimp si as avea nevoie de un sconcs ca sa fac comparatie intre mirosul lui si al ei..:)) da pot pune pariu ca vecina cistiga..La mine a intrat odata in casa si 3 zile mi-a luat sa scot mirosul :(

    RăspundețiȘtergere