miercuri, 23 iunie 2010

5 sfaturi pentru a fi fericit

Citeam azi in ziar o chestie foarte interesanta. Un autor care scrie carti despre cum sa-ti realizezi succesul in viata dadea aceste sfaturi. Iata care sunt ele:

1. Creeaza-ti o definitie a succesului:
"Traim mai repede ca niciodata, dar nu cred neaparat ca traim mai bine ca niciodata. Daca definitia ta pentru succes nu este clara, atunci nici directia in care se indreapta viata ta nu este clara". Cu alte cuvinte trebuie sa stii ce vrei de la viata.

2. Fereste-te de a fi tot timpul ocupat:
"Una din cele mai mari piedici in a fi fericit este sa fii ocupat tot timpul - suntem prea ocupati sa fim fericiti, prea ocupati sa avem succes si prea ocupati sa fim impreuna cu familia noastra. Am ajuns sa confundam succesul cu a fi foarte ocupati, dar a fi foarte ocupat nu este un avantaj competitional".

3. Evitati destinatia "dependenta":
"Destinatia "dependenta" este atunci cand definesti fericirea si succesul doar in viitor - alergi spre o linie de sosire imaginara, dar nu ajungi niciodata acolo. Bineinteles, ai o tinta finala, dar o viata fericita poate fi doar aceea pe care o traiesti chiar acum".

4. Nu fa totul singur:
"Daca un proiect sau o situatie pare ca este coplesitoare, inseamna ca nu o poti face pe cont propriu".

5. Daruieste facandu-te pe tine fericit in primul rand:
"Este o relatie foarte stransa intre a fi fericit si altruism. Cand te bucuri, devii inspirat, iar fericirea ta se poate extinde catre ceilalti oameni. Cred cu adevarat ca atunci cand esti fericit, poti face lumea un loc mai bun".

Cam astea sunt cuvintele acestui scriitor (ce este in ghilimele). Mie mi se aplica cateva dintre ele si probabil ca ar trebui sa fac ceva sa schimb ceva in viata mea. Voua ce vi se aplica de aici ?

Un comentariu:

  1. Uite, chiar cred ca o problema- m-am obisnuit sa fiu tot timpul ocipata. Cand nu am ceva de facut este ca si cum as pacali pe cineva.
    Trebuie sa fac o schimbare- sa am mai multa grija de timpul meu. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere