duminică, 22 noiembrie 2009

2012

Azi am fost la filmul asta care vorbeste de sfarsitul lumii in 2012, cand se inregistreaza cea mai mare explozie solara din istoria umanitatii. Bineinteles ca filmul se concentreaza pe americani, ca ei sunt centrul lumii si cea mai importanta natiune de pe pamantul asta. De asemenea mai sunt cateva personaje ale caror drumuri se intersecteaza si se ajuta la un moment dat; discursuri despre cum ne putem ajuta unii pe altii pentru ca "atunci cand am incetat sa ne ajutam unii pe altii, ne pierdem umanitatea din noi" (citat din film). Discurs tinut de un american foarte idealist care a ajuns intr-o pozitie de conducere, fiind menit (discursul) sa ii determine pe liderii natiunilor din G8 (celelalte 100 si ceva ramase pe dinafara nu sunt luate in considerare, bineinteles) sa ii urmeze pe drumul trasat de ei.

Cine scapa de fapt ? Oamenii din natiunile bogate care au platit fiecare cate un miliard de euro mita ca sa-si rezerve bilete pe arcile de genul Noe. Bineinteles ca amarastenii nu au avut nici o sansa. Pe parcursul filmului mai mor cateva personaje neimportante: iubitul fostei sotii a eroului - chirurg estetician, miliardarul rus fara suflet (dar scapa progeniturile, ca sunt copii doar), iubita siliconata a miliardarului, pilotul rus care i-a scapat pe toti in avionul Antonov (rusesc, ca doar sunt cele mai durabile).

Ar mai fi de remarcat ca in momentul in care explodeaza supervulcanul din parcul Yellowstone (este real vulcanul asta, nu se stie cand o sa erupa), cei care stau langa suvoiul de materiale piroclastice nu mor instantaneu (cum ar trebui sa se intample in mod normal). Orice avion (care are la bord personajele principale) trece prin norul de cenusa vulcanica fara sa pateasca nimic (de obicei motoarele sunt omorate din cauza cenusii vulcanice). Am mai remarcat fiul care in sfarsit isi da seama ca tatal sau este cel mai grozav din lume si se duce dupa el ca sa-l ajute, desi tat-su ii spusese sa stea cu ma-sa. Orice situatie este salvata in ultimele secunde datorita eroismului american. Cand presedintele american tine discursul sau pentru natiune face intai referire la americani si apoi ii mai aminteste si pe ceilalti.

Mi-au placut efectele speciale, mai ales daca le vezi pe ecran panoramic. La televizor nu iti dai seama cu adevarat de dimensiunea lor. Sunt impresionante. Tocmai de aceea ne-am si dus la filmul asta. Se merita sa-l vezi pentru asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu