luni, 5 aprilie 2010

Amanunt interesant despre emigrare

Citeam azi dimineata un articol despre faptul ca cei care au un copil nascut in Canada nu sunt scutiti de expulzarea din tara daca viza le-a expirat. Era prezentat cazul unui barbat din Trinidad caruia ii expirase viza de sedere in Canada, dar care a avut un baietel nascut aici intre timp. Acesta a aplicat pentru statutul de rezident permanent pentru motive umanitare, mai ales ca el era cel care aducea cei mai multi bani in casa. Decizia a fost luata de Curtea Federala, care este cea mai inalta instanta in sistemul juridic canadian. Aceasta decizie spune ca avand un copil nascut in Canada nu reprezinta o exceptie pentru deportarea acelei persoane din Canada.

Respectivul barbat dorea amanarea deciziei de deportare pana la luarea unei decizii, dar judecatorul a spus ca in asemenea cazuri "deportarea reprezinta regula, iar amanarea reprezinta exceptia". Aceasta decizie aduce lumina in asemenea cazuri, copiii nascuti in Canada neoferind un colac de salvare pentru parintii carora le-a expirat viza de munca, in cele mai multe cazuri, ca sa nu mentionez si cazul imigrantilor ilegali. Totusi acesti copii pot fi folositi pentru a obtine o amanare a deportarii, dar trebuie aduse mai multe dovezi pentru ca judecatorul Curtii Federale sa ia in considerare amanarea sau punerea in aplicare a deportarii. O documentatie clara, convingatoare si amanuntita trebuie pusa la dispozitie pentru a demonstra prejudiciul adus familiei in cazul in care unul din membrii ei este deportat. Doar un certificat de nastere nu este de nici un folos.

Ah! Am si uitat ca azi e a doua zi de Pasti. Un Paste fericit tuturor si Hristos a inviat ! Sa aveti parte numai de sanatate si bucurii in viata.

2 comentarii:

  1. Paste Fericit in continuare!!!
    Hristos a Inviat!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Judy pentru urari. Si tu si familia ta sa aveti un Paste fericit. Adevarat a inviat !

    RăspundețiȘtergere