marți, 20 aprilie 2010

Vulcanul din Islanda

Niciodata nu am crezut ca un eveniment natural care se petrece la mii de km distanta de mine poate sa ma afecteze intr-o asa de mare masura. Mama-soacra tocmai a obtinut viza pentru Canada si o sa vina in vacanta o perioada la noi, dar eu si cu Ana stateam cat de cat cu inima indoita: 1. Daca o sa-i dea viza pentru ca cei de la ambasada sunt foarte chitibusari si 2. Daca vine incoace oare vulcanul din Islanda o sa mai fie activ pentru ca avioanele sa poata zbura ? Viza a luat-o asa ca zilele astea o sa-i cumparam biletul, dar si cu vulcanul nu cred ca o sa fie probleme pentru ca azi la stiri am auzit ca a intrat in a doua faza de evolutie cand arunca mai multa lava si mai putina cenusa. Deci o sa fie un al doilea nor de cenusa vulcanica, dar nu la fel de puternic precum cel care a paralizat traficul aerian zilele astea.

Ieri am citit in ziar si am vazut si la televizor ca norul de cenusa ar putea atinge coasta de est a Canadei. Autoritatile aeriene din provinciile atlantice au inchis spatiul aerian de acolo de teama unor eventuale situatii neplacute. Duminica au avut loc premiile Juno in St. John's din provincia Newfoundland & Labrador, iar Michael Buble a plecat chiar mai devreme pentru ca pilotul lui i-a spus ca norul ar putea sa ajunga pana la 3 dimineata acolo asa ca ar fi mai bine sa plece mai devreme. Cine nu stie cine e Michael Buble sa-l caute pe YouTube. :) A castigat vreo patru premii si e din Burnaby, BC.

Revenind la vulcan, cand e vorba de natura nu ai ce-i face. Cand vezi imaginile filmate de la mare distanta cu vulcanul care erupe si-l vezi asa de mic te intrebi de ce nu pun oamenii un furtun pe el sa-l stinga, dar e vorba de perspectiva, nu-i asa ? Nimeni nu vrea sa fie acolo. E foarte fascinanta natura si are atatea cai de a-ti influenta viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu