vineri, 17 iunie 2011

Spirit civic canadian

Ce-mi place foarte mult in Canada si la canadieni este spiritul lor civic. Modul in care inteleg sa se implice in evenimente pentru a-si face viata mai buna. Bineinteles ca sunt si luari de pozitie tampite, cum a fost un protest al unor femei de anul trecut in sanii goi (nu va ganditi la prostii, erau acolo si grase urate) despre "dreptul" lor de a se imbraca cum vor ele sau ceva de genul asta.
Sau un alt "protest" pentru legalizarea marijuanei si o gramada de drogati s-au adunat in fata Galeriei de Arta si mirosea peste tot a sconcs. V-am explicat si alta data cam cum este mirosul asta de marijuana, pisat mentolat.

Dar sa revin la subiect. In postarea anterioara am vorbit de huliganii care au devastat Downtown-ul.Oamenii de bun-simt au fost oripilati, dezgustati si infuriati de ceea ce s-a intamplat acolo. S-au dus in Downtown a doua zi si au ajutat sa curete strazile si magazinele devastate si jefuite. S-au constituit grupuri pe Facebook si alte platforme de media sociala unde pot fi publicate poze sau filme care pot fi analizate de politie astfel incat sa fie prinsi cei care au facut asta. Grupul Vancouver Riot Pics: Post Your Photos are in momentul in care scriu postarea asta 89.212 de membri, iar asta dupa numai doua zile. Asta spune multe despre angajamentul oamenilor de bun-simt de a nu se lasa intimidati de huliganii care au stricat imaginea Vancouverului in lume, dupa ce crease o impresie atat de buna dupa Olimpiada de anul trecut. Asta inseamna cu adevarat spirit civic. Sa iei atitudine in fata violentei. Sa-ti pese. In orice padure exista uscaturi, dar asta face diferenta intre tarile civilizate si cele necivilizate. Constiinta ca-ti pasa.In ultima parte a acestui film se poate vedea primarul Vancouverului, Gregor Robertson, acordand un interviu televiziunii Global.

Un comentariu: