miercuri, 15 iunie 2011

Imprumut pentru studii

Sau cum se mai spune in engleza "student loan". Sotia vrea sa aplice pentru un imprumut pentru studii ca sa se duca la scoala si sa aiba un job mai bine platit. Domeniul pe care si l-a ales are
foarte mare nevoie de oameni si e bine sa te duci unde e cererea mare. La scoala unde urmeaza ea sa studieze, ca, de altfel, la orice scoala, te ajuta sa completezi toate formularele ca sa aplici pentru student loan. Din cauza ca noi nu avem bunuri cu valoare foarte mare, cum ar fi o casa proprietate personala sau o masina peste $5.000, sotiei i s-a spus ca indeplineste conditiile ca sa obtina un imprumut de la guvern pentru a studia.

Daca ai avea asa ceva, atunci nu te incadrezi sa obtii bani de la guvern. Ideea este ca daca ai proprietati, inseamna ca-ti permiti sa platesti si pentru scoala pe care vrei sa o urmezi. Mi se pare normala situatia asta. Si sa va spun de ce. Daca ai avut noroc in viata si ai obtinut un job care sa-ti permita sa dobandesti asa ceva, atunci de ce-ti mai trebuie scoala ? Iar daca vrei sa urmezi scoala, atunci plateste din buzunarul tau. Nu-ti permiti ? Ai bunuri pe care le poti vinde si cu care sa platesti scoala. Ajutoarele de la guvern sunt pentru cei care nu-si permit sa plateasca studiile, dar care vor sa aiba o cariera in viata. Asta mi se pare o situatie cat se poate de corecta, o folosire rationala a banului public. Totul s-a facut on-line, pe un site securizat al guvernului provincial. Cine dorea putea sa scrie la mana formularele si sa le trimita prin posta, dar oare nu e mai simplu sa faci asta din fata calculatorului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu