joi, 9 iunie 2011

Semne ca vei fi concediat

Citeam intr-o zi un articol foarte interesant despre semnele care iti spun ca te asteapta o concediere in viitorul apropiat. Iata cateva semnale de luat in seama - unele le-am traiat pe propria piele:

1. Randamentul tau este dintr-o data pus sub observatie. Chiar daca
angajatorul nu are nevoie sa construiasca un dosar in care sa-ti fie atestata incompetenta pentru a te concedia, multi incearca oricum sa faca asta. Argumentele lor ar putea fi gresite, dar faptul ca le formuleaza te face sa ajungi la o intelegere pentru mai putin decat cea la care ai avea dreptul (ma refer la pachetul compensatoriu care se da de obicei cand cineva este concediat).

2. Nu mai esti atat de mult bagat in seama. Odata ce decizia de a fi concediat a fost luata, angajatorii nu au nici un interes sa-ti corecteze erorile, ba chiar mai mult, au interesul sa le puna in evidenta.

3. Daca firma unde lucrezi plateste bonusuri, sa te astepti sa fii concediat inainte ca al tau sa fie platit. Odata ce plecarea ta devine o chestiune de timp, firma nu are nici un interes sa te rasplateasca.

4. Munca ta importanta va fi transferata catre alti colegi pentru a face tranzitia mai usoara dupa ce ai plecat. Sarcinile de serviciu vor fi din ce in ce mai lipsite de importanta, pe termen scurt si, in mod ironic, mult mai usor de indeplinit.

5. Chiar daca sarcinile importante ti-au fost luate, vei fi criticat pentru ca nu faci destul si ca faci greseli, oricat de mici, care nu erau remarcate anterior.

6. Nu vei fi chemat la sedinte importante sau, daca vei fi chemat sa participi, nu vei juca un rol foarte important in ele.

7. Memoriile de la sefi vor veni cu comentarii, fata de alte dati cand ti se dadeau instructiuni sau ti se raspundea pe care verbala. Vor exista memorii care sa confirme conversatiile referitoare la performantele tale.

8. Vei gasi jobul tau curent postat online - asta in cazul ca tu iti cauti deja un job nou.

Pentru mine asta suna ca o hartuire cu manusi de catifea, o presiune sa pleci de buna-voie. Daca nu faci nimic sa-ti iei singur catrafusele, atunci te dau ei afara. Cam la asta, cred eu, se rezuma insiruirea de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu