luni, 20 iunie 2011

Criza de inspiratie

De la o vreme sunt in criza de inspiratie. Nu am idee ce ar interesa pe cititorii mei legat de viata de aici, asa cum o vad eu prin experienta mea. Uneori am impresia ca nici macar nu sunt citit si cam strig in pustiu. Vad ca pe Google Analytics
imi spune ca am fost vizitat de 41 de ori, ieri, dar ma intreb daca nu au fost cumva accidentale. Oricum, daca sunt citit as fi curios sa-mi spuneti voi despre ce ati vrea sa mai scriu aici pentru ca nu mai vreau sa pun tot timpul muzica si reclame amuzante. Asta denota plictiseala. Despre vreme nu vreau sa scriu din acelasi motiv. Ce sa spun ? Ca acum, aproape de sfarsitul lunii iunie este innorat, cand anul trecut pe vremea asta era soare si frumos ?

Nu stiu. Chiar as dori sa aud propuneri de subiecte de la voi. Pana una alta, as dori sa va adresez din nou o rugaminte. Mai tineti minte baietelul bolnav de cancer pentru care incercam sa strang bani ? V-as ruga sa va duceti pe blogul mamei sale si donati ceva din putinul vostru pe adresa ei de e-mail prin PayPal. E simplu si puteti trimite cati bani vreti voi. O puteti face din contul vostru de PayPal sau de pe un card de credit/debit VISA, Master Card sau orice altceva este acceptat pe PayPal. Cei din Romania puteti dona la conturile pe care mama sa le-a afisat pe blog.

7 comentarii:

  1. Salut, iti vizitez site-ul zilnic incepand de 1 luna de cand a inceput sa mi se intipareasca acest gand de emigrare in Canada. Daca poti, poate scrii un articol legat de costul vietii in Vancouver, cu exemple la unele produse, utilitati. Networkingul (cunostinte,prieteni) pentru angajare este asa de puternic acolo? Intreb asta pt ca eu nu am pe nimeni acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Ionut!
    Nu citesc regulat blogul tau dar sunt la curent ptr faptul ca sotia o face zilnic. Eu ti-as sugera un subiect destul de amplu si chiar consistent.
    Ai putea sa le spui oamenilor de ce ar trebui sa paraseasca Romania si merita venit in Canada. Banuiesc ca stii ca-n Romania exista o categorie de oameni care considera ca Romania este cea mai frumoasa, cea mai cu mot, cu oamenii cei mai destepti, cu dezvoltarea spre bine si ca in curand vom ajunge si noi ca cei din SUA Canada Germania, iar cand le spui ca exista locuri mult mai frumoase spun ca nici nu se compara cu ce avem noi. Oameni care prefera sa mearga pe sosele cu o banda pe sens, sa mearga de la Bucuresti la Constanta in 6 ore cu masina si 5 cu trenul, care agreeaza litoralul romanesc in pofida celui grecesc doar ptr ca esti in Romania dar primii 20 de metri de la mal sunt plini de alge iar pe mal acestea intra-n putrefactie,unde manelele sunt in floare precum si semintele de pe nisip, unde zona montana din jurul anumitor rauri este plina de gunoaie si gratare cu mititei, unde rauri intregi sunt acoperite integral de "paturi" de PETuri, unde nu avem in prezent nici macar 1 tunel rutier,unde masinile se parcheaza ostentativ de asa natura incat abia mai poti circula pe sosea, unde este "cel mai frumos loc din lume".
    Asta cred ca ar trebui sa arati prin blogul tau, iar el ar putea oglindi adevarul despre Romania din 2011, in comparatie cu Canada care nu cred ca mai are nevoie de prezentari suplimentare

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutari!

    Scrie (sistematic) cateva randuri despre fiecare aspect al vietii cotidiene de acolo.

    Stiu c-ai mai facut-o.

    Despre cum e in autobuz / metrou.
    Despre cum e cu bicicleta pe acolo.
    Despre cum e cu biblioteca pe acolo.
    Despre cum e cu/prin magazinele mici pe acolo.

    Si asa mai departe. Cateva randuri, lucrurile esentiale, dar despre cat mai multe aspecte ale vietii de zi cu zi.

    Multumesc! Toate cele bune si spor la treburi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma numesc Mihai, si as vrea sa te intreb daca tot esti acolo, ca eu vreau tare mult peste cativa ani sa ma duc in Canada si sa te intreb daca chiar se merita, ce avantaje am, in legatura cu locul de munca, daca stii viata si in alte orase ala Canadei, etc. M-ar interesa Ontario mai mult decat British Columbia, ma rog, accept orice tip de explicatie in legatura cu Canada, ms. anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihai, am mai spus-o si alta data. Pentru mine si familia a meritat pentru ca suntem mult mai bine decat eram in Romania, dar depinde de fiecare cum considera ca le este odata ajunsi aici. Pentru unii a meritat, pentru altii nu. Sa-ti dau un exemplu. Stiu pe cineva care a fost pilot de elicopter in Romania si a venit aici si lucreaza in constructii (se fac bani frumosi in domeniul asta, chiar daca invarti betoane toata ziua) si spune ca a fost cea mai proasta decizie din viata sa. Intrebarea mea ar fi: De ce ai venit aici daca faceai bani frumosi si erai multumit in Romania ? Normal ca iti pare rau.
    In privinta locului de munca, muncesti legal, de la inceput. De Ontario nu stiu prea multe pentru ca nu locuiesc acolo. Poate gasesti pe cineva obiectiv care scrie un blog acolo, pentru ca eu nu stiu.

    Daca vrei sa stii mai multe despre ce am scris eu du-te pe eticheta "emigrare in Canada" sau chiar "Canada" si vezi ce am mai spus pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  6. ms mult pt explicatii, am sa mai caut :)

    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici o problema. Ieri a fost publicat un articol pe care il poti citi aici, in care se spunea ca Toronto si Montreal sunt cele mai costisitoare orase canadiene in care sa traiesti. Vancouverul este mai jos. Pana acum era primul. Dar asta nu conteaza cand ai salariu mic. Articolul este publicat pe site-ul CBC, care este televiziunea publica canadiana.

    RăspundețiȘtergere