duminică, 13 martie 2011

Consulatul Romaniei in Vancouver

Azi am fost la biserica. A fost acolo si noul consul desemnat al Romaniei pentru Vancouver. Nu am retinut numele. Banuiesc ca - si luati aminte la cuvantul "banuiesc" - acest consulat va deservi tot vestul Canadei. Sediul va fi pe strada Burrard in Downtown Vancouver. Nu stiu adresa exacta, adresa de e-mail sau numarul de telefon. O sa fie comunicate, din cate s-a spus, peste doua saptamani. O sa mai urmaresc si site-ul Ministerului Afacerilor Externe si o sa public aici datele de contact. Banuiesc ca pentru multi romani din vestul Canadei este o veste buna. Pentru mine este. Doream sa obtin cetatenia romana pentru copilul meu si ar fi trebuit sa ma duc pana la Toronto. Infiintarea acestui consulat aici ma scuteste de un drum pana acolo.

17 comentarii:

  1. Foarte utila informatia. Sper sa fie si adevarata pana la capat (adica sa nu fie doar inca o promisiune neonorata). Si mai ramane de vazut ce poate efectiv rezolva acest consulat, in special privitor la acte.

    Ionut, crezi ca i-ar fi de folos cetatenia romana? Practic vorbind...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, i-ar fi folositoare. O sa se duca sa viziteze bunicii si verisorii. De ce sa aiba nevoie de pasaport si, poate, de viza cand se poate duce acolo ca cetatean ? Nu stiu daca cetatenii canadieni au nevoie de viza ca sa viziteze Romania. Banuiesc ca da.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cetatenii canadieni nu au nevoie de viza ca sa viziteze Romania.

    http://www.mae.ro/sites/default/files/file/pdf/formulare-consulare/Vize/ANEXA_1_RO_19oct2010.pdf

    RăspundețiȘtergere
  4. Totusi anexa aceea e inexacta. Dupa ce am scris primul comentariu m-am interesat mai bine si am gasit link-ul asta pe un site al guvernului canadian. Cine este interesat, sa se uite la punctul 4: Entry/exit requirements.

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi eu tot aşa ştiu, că pentru cetăţenii canadieni nu e nevoie de viză (pentru sub 90 de zile). Reciproca nu e adevărată ;) De aceea te-am întrebat dacă i-ar fi de folos, crezând că pentru alte treburi e totuşi necesar paşaport/cetăţenie română.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din doua motive as vrea sa aiba cetatenia romana:

    1. Din punct de vedere personal: are parinti romani, asa ca vrem amandoi sa aiba cetatenia romana.
    2. Daca are cetatenia romana, cand o sa fie mai mare si o sa vrea sa calatoreasca prin Europa o sa-i fie mai usor. La un moment dat Romania o sa fie membra a spatiului Schengen, chiar daca au fost problemele de anul asta cu Franta si Germania. Cred ca o sa se rezolve situatia in cele din urma.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tu ai spus ca nu stii daca e nevoie de viza ca sa *viziteze* Romania. Dupa cum rezulta din ambele linkuri (al meu si al tau), nu este nevoie de viza pentru asta.

    Mai departe, pentru studii si sedere peste o anumita perioada de timp, este nevoie de viza in *orice* tara din lume, nu doar in Romania si nu doar pentru cetateni canadieni.

    Anonimul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim
    Oricum, nu te-am contrazis, pur si simplu link-ul de pe site-ul guvernului canadian e mult mai exact decat acea anexa de pe site-ul MAE. Multumesc pentru faptul ca ai oferit informatiile acelea. Daca, alta data, mai si altele te invit sa le publici intr-un comentariu pe blog. Numai bine, Sergiu

    RăspundețiȘtergere
  9. Un cetatean canadian nu are nevoie de viza pentru a vizita Romania.

    RăspundețiȘtergere
  10. Exact asta se spune si pe site-ul ministerului de externe canadian. Pentru mai putin de 90 de zile nu este nevoie de viza.

    RăspundețiȘtergere
  11. Noul consul general al Romaniei in Vancouver, numit in functie prin HG 119 din 16 februarie 2011 se numeste Lucian Valeriu Rosenfeld.

    RăspundețiȘtergere
  12. Rog, pe cine poate, sa posteze adresa, telefon, email, odata ce devin cunoscute. Locuiesc in Edmonton si trebuie sa ajung la un consulat Ro in citeva saptamini. De nu, musai sa conduc pina in Toronto. Not fun.

    RăspundețiȘtergere
  13. Marius, mai lasa-mi un comentariu cu adresa ta de e-mail. Nu o sa-l postez (sunt moderate de mine), dar o sa-ti scriu un e-mail in care sa-ti dau o adresa la care poti sa scrii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Marius sunt in aceasi situatie ca si tine.Daca afli date de contact ale consulatului te rog anunta-ma.Tare nu m-as duce pana la Toronto.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am vorbit cu domnul consul Lucian Rosenfeld.Consulatul din Vancouver nu va fi operational in luna aprilie.Au reusit sa inchirieze un birou(adresa e disponibila pe site-ul ambasadei Romane din Ottawa),insa nu pot emite acte pe genunchi.Asteapta aparatura de la Bucuresti.Dumnealui crede ca in luna mai consulatul va fi operational.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua tuturor,

    Suntem o familie de romani in Calgary si in urmatoarele zile/saptamani se va naste primul nostru copil.
    Ne poate ajuta cineva cu mai multe detalii referitoare la urmatoarele intrebari:
    - Consulatul din Vancouver este cel mai aproape de Calgary pentru a obtine certificatul de nastere?
    - Care sunt datele de contact ale consulatului din Vancouver? (momentan siteul MAE nu functioneaza!!!)
    - Care sunt actele si taxele necesare pentru emiterea certificatului de nastere?
    - Pentru a calatori in Romania este necesara mentionarea copilului pe pasaportul romanesc?

    Va multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      In primul rand nu lucrez la consulat. Da, consulatul din Vancouver este cel mai aproape de Calgary (B.C. se invecineaza cu Alberta, iar celelalte consulate sunt in Toronto si Montreal). Datele de contact le poti gasi intr-o postare de-a mea daca dai click pe eticheta "guvern" din josul postarii asteia.

      Nu stiu care sunt actele necesare pentru emiterea actului de nastere, dar stiu ca certificatul de nastere al copilului trebuie autentificat de Ministerul de Externe canadian din Ottawa, iar procesul asta dureaza vreo 7 saptamani (vorbesc din experienta). Certificatul de nastere trebuie trimis in original, iar dupa ce-l obtineti inapoi trebuie tradus de un traducator autorizat.

      Eu zic ca este necesara mentionarea copilului pe pasaport, dar intrebati la consulat.

      Ștergere