joi, 17 martie 2011

Salariul minim - din nou

A fost o criza politica recent in B.C.. Premierul provinciei, Gordon Campbell, si-a dat demisia acum cateva luni si s-au organizat alegeri interne in partidul de guvernamant, BC Liberals. Persoana care a castigat a devenit si premierul provinciei. Este o femeie, o cheama Christy Clark. Miercuri a anuntat ca salariul minim brut in B.C. va creste de la 1 mai de la $8/ora la $8,75/ora, iar de la 1 mai 2012 salariul minim va creste la $10,25/ora. Ea facuse promisiuni inca din campania pentru functia suprema in partid, mai ales ca aceasta dezbatere a fost pornita anul trecut, dar vechiul guvern, tot liberal nu a vrut sa adopte aceasta masura. Am spus si in alta postare ca salariul minim din B.C. este cel mai mic din toata Canada, dar costul vietii este cel mai mare. In alte provincii salariile minime sunt cam asa: in Alberta este $8,80, in Saskatchewan este $9,25, in Manitoba este $9, in Nova Scotia este $9,15, iar in Ontario (cea mai dezvoltata provincie din Canada) este $10,25.

6 comentarii:

 1. Este totusi o veste buna. De ceva timp stiu ca nu s-a mai "miscat" din loc salariul minim.
  Am citit online ca noua doamna premier ptr. BC are ganduri mari si este o tipa pusa pe treaba. De la vorbe la fapte este cale lunga totusi, nu?
  Astept sa ajungem in BC sa simtim pe pielea noastra schimbarile pozitive.:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Citeam in ziar azi ca expertii de la Statistics Canada spun ca un angajat in B.C. trebuie sa castige $11,11/ora intr-un full-time, un an intreg, ca sa se ridice peste linia saraciei. Astia de care iti spun sunt criticii acestei masuri, care mai spun ca aceasta crestere va forta firmele sa mai taie din ore sau chiar sa reduca numarul de angajati. E complicat si nu e spatiu intr-un comentariu de pe un blog.

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca ai info in plus as aprecia daca mi le-ai putea trimite pe mail.:) Ar fi nasol sa se taie din orele de lucru sau sa se reduca angajatii. Incerc sa nu intru in panica. Imi pastrez energia pentru cand vom fi acolo. Ce o fi o fi!

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu te panica. Asta nu inseamna ca toate companiile o sa faca asa. Depinde in ce domeniu lucrezi. Am mai spus si pe blog. Trebuie sa te inarmezi cu foarte multa vointa si rabdare daca vii in Canada. Daca o sa am ceva, o sa-ti trimit pe e-mail.

  RăspundețiȘtergere
 5. Si eu as dori sa vin in Canada dar nu stiu unde sa apelez.Sunt tanar si vreau sa imi fac un viitor daca se mai poate.Multumesc anticipat,
  Cainiceanu Vasile Gelu
  PS:alinchegal@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 6. Sfatul meu este sa te gandesti ce vrei sa faci odata ajuns aici. Eu am fost de parere ca in orice trebuie sa ai un plan. Ce vrei sa faci aici?

  RăspundețiȘtergere