luni, 21 martie 2011

Consulatul Romaniei in Vancouver (II)

Am gasit un comunicat de presa pe site-ul Ministerului de Externe publicat azi, 21 martie. Conform acestuia ministrul de externe, Teodor Baconschi va efectua o vizita oficiala in Canada in perioada 22-26 martie 2011. Se va intalni la Ottawa cu ministri si parlamentari canadieni pentru o imbunatatire a relatiilor bilaterale. Printe subiectele de discutie se afla si acela al regimului vizelor. Un aliniat foarte important este acela care spune ca "vizita în Canada va prilejui şi inaugurarea celui de-al treilea Consulat General al României de pe spaţiul canadian, la Vancouver." Acest anunt face deja oficiala stirea pe care am auzit-o acum o saptamana. Probabil ca informatiile de contact ale consulatului vor fi postate pe site-ul ministerului dupa inaugurarea oficiala. Ma bucur foarte mult ca acest consulat nu mai este doar pe hartie, ci devine ceva concret. Va deservi, probabil, provinciile din vestul Canadei, British Columbia si Alberta.

O alta stire importanta care mi-a atras atentia in comunicatul de presa este deschiderea primului lectorat de limba romana in cadrul universitatii York din Toronto. Poate vor fi studenti canadieni sau romani care sa studieze limba romana in profunzime. Cand ma refer la studentii romani, ma refer la cei nascuti aici sau veniti aici cand erau foarte mici si poate nu vorbesc limba romana foarte bine. Din punctul de vedere al intaririi legaturilor culturale dintre romanii din Canada si Romania, chiar ma bucura stirea asta.

2 comentarii:

  1. Stii cumva ziua si locul cand se va inaugura consulatul? Daca ar fi o actiune deschisa publicului poate as merge si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu nici ziua, nici locul, din pacate. M-as duce si eu la inaugurare daca evenimentul s-ar desfasura cand nu muncesc. Citeam acum pe site-ul MAE ca ieri a fost deja in Montreal. Daca a inceput in est, ma gandesc ca vine spre noi. Probabil ca pe 25 sau 26 va fi in Vancouver. Turneul diplomatic se incheie pe 26.

    RăspundețiȘtergere