marți, 16 februarie 2010

Valentine's day

Ne-am distrat foarte bine ieri in Downtown. O multine de oameni s-au adunat pentru a se distra la diferite locatii amenajate de sponsori sau de diferite tari la aceste Jocuri Olimpice. Intr-adevar, cum spunea cineva, este o petrecere continua de doua saptamani. In Yaletown erau amenajate pavilioanele unor sponsori precum Acer, Panasonic, Samsung si Coca-Cola. Cozile erau imense. Inainte sa intri in locatia asta care se numeste LiveCity Yaletown aveai parte de o perchezitie ca la aeroport, exact asa cum anuntasera organizatorii inainte de inceperea Olimpiadei.

In pavilionul Panasonic puteai sa experimentezi noul televizor 3D precum si noua camera de luat vederi 3D, care are doua lentile, nu una, cum au camerele clasice. Camera asta se comporta exact ca ochii si de aceea reuseste sa ofere aceasta senzatie de 3D. Puteai sa mai astepti la coada sa intri intr-o sala unde Olimpiada era proiectata pe un ecran in 3D. Este prima Olimpiada filmata in 3D. Pe scena era un concert de muzica chinezeasca. Dupa ce s-a terminat au inceput sa transmita Olimpiada.

Apoi am fost in Robson Square, in spatele Galeriei de Arta, unde erau o multime de oameni. Si acolo ai parte de o multime de spectacole gratuite si te poti da pe o coarda suspendata, care traverseaza toata piata. Intrarea e gratuita, dar timpul de asteptare era ieri de 5 ore, probabil pentru ca a fost o vreme insorita, fata de zilele cand ploua, cand ar putea sa fie mai redus timpul de asteptare. Apoi am cumparat ceva de la magazinul olimpic de la Bay, ale carui vitrine au fost sparte protestatarii tampiti anti-olimpiada. Niste plictisiti care nu au ce face acasa si se gandesc sa faca ceva sa simta ca "traiesc". Nici nu e de mirare avand in vedere ca unul din cei arestati era o fata de 18 ani "rebela". O gramada de idioti. Sper ca politia le-a rupt un numar semnificativ de coaste. Asta a fost sambata dimineata. O sa mai adaug si alte filme pe langa astea.









3 comentarii:

  1. E foarte frumos aici in Australia, dar si extrem de cald..35-40 de grade. Cat despre sportul popular pe aici, domina rugby-ul, AFL-ul (football australian "super naspa!!1") si nu in ultimul rand cricket-ul, pe care nu-l inteleg nici 0,01%. Au si fotbal normal, dar mai putin popular; un campionat cu 10 echipe care tocmai si-a desemnat campioana: FC Sydney. Pa-pa..ne mai auzim

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum poti sa spui "sper ca politia le-a rupt un numar semnificativ de coaste"? Inteleg sa spui sa ii aresteze, sa ii inchida, dar nu cred ca e rostul politiei sa rupa coaste. Ar trebui sa inveti sa fii mai tolerant si mai lucid.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar e normal sa protestezi violent, sa spargi vitrine si sa provoci haos ? Au primit ce-au meritat. Cei care protestau pasnic nu au primit bastoane. Erau doar niste copii de 18 pana in 20 si ceva de ani, care cred ca li se cuvine totul. Nu e chiar asa. Iar cu asa-zisii "anarhisti", care vor sa provoace numai dezordine nu sunt tolerant deloc.

    RăspundețiȘtergere