vineri, 6 iulie 2012

Suspendarea presedintelui

Azi s-a intamplat ceva previzibil pentru evolutia politica din Romania. Presedintele Basescu a fost suspendat. Crin Antonescu, care a fost instalat in functia de presedinte al Senatului in mod ilegal, a devenit presedinte interimar. Ma astept ca dintr-o in alta Adrian Nastase sa fie gratiat. Legal, Crin Antonescu are acest drept.

Da, fac politica in momentul asta chiar daca nu traiesc in Romania, pentru ca tin la respectarea democratiei. Parlamentarii uslasi impreuna cu curvele din UNPR si UDMR, care si-au vandut votul pentru locuri in viitorul Parlament au votat pentru suspendarea presedintelui. Ar fi de retinut ca acum au fost 256 de voturi pentru, fata de 322 in 2007, ceea ce spune multe. Adica cu 66 de voturi mai putin acum. Eu as vrea sa cred ca au fost si parlamentari care au votat conform propriei constiinte si si-au dat seama in ceasul al 12-lea ca este o greseala.

Da, guvernarea PDL a luat niste masuri foarte dureroase pentru oameni, dar au fost necesare pentru a preveni un faliment national. Se putea ajunge in stadiul acesta. Partidele si guvernele care au luat masuri de austeritate au pierdut tot timpul voturi si popularitate, dar, pe termen lung, aceste masuri au fost benefice. Ganditi-va ca multi dintre voi care cititi acum si sunteti bugetari va luati salariile la timp. Nu s-ar fi intamplat asta in cazul unui faliment national. Da, o sa spuneti ca v-a fost taiat cu nu stiu cate procente. Vedeti partea plina a paharului. Aveti un venit constant care vine in casa. In cazul in care fumati, mai taiati din tigari, iar banii aceia se pot duce pe mancare sau haine pentru voi si pentru copii (daca aveti).

Incercati sa vedeti dincolo de antipatia si, poate, ura pe care i-o purtati lui Basescu si PDL-ului in momentul de fata.

Un alt argument in favoarea presedintelui ar fi puternicul sprijin international pe care l-a primit de la cele mai inalte nivele ale Uniunii Europene si din partea SUA. Reprezentantii UE si SUA sunt oameni care au trait toata viata lor in democratii puternice si functionale si pot recunoaste foarte repede derapaje spre autoritarism. Nu degeaba situatia de acum din Romania este caracterizata ca fiind mai rea decat in Ungaria. Am pus o multime de articole pe pagina mea de Facebook pe care le puteti citi oricand. Ratiunea si bunul-simt imi spun ca momentul de azi este unul crucial pentru viitorul democratic al Romaniei. Si nu ma refer la democratia mimata, ci la cea sanatoasa si puternica. USL de fapt mimeaza democratia.

Nu vreau sa cred ca majoritatea romanilor se pot lasa manipulati de Antenele lui Felix. Mugur Isarescu vorbea in campania sa prezidentiala despre "majoritatea tacuta". Hai sa nu fiti tacuti si sa votati impotriva demiterii presedintelui. Daca se va tine in diaspora eu voi vota impotriva demiterii sale din functie. Daca alegerile pentru presedinte se tin si in strainatate asa mi s-ar parea firesc si pentru referendumul pentru demiterea presedintelui. Fiecare vot conteaza, asa ca vreau ca al meu sa conteze. Faceti la fel si cu votul vostru.

Luati aminte si la asta: "Democratia este sistemul social care face posibila existenta idiotului alaturi de geniu. Dar ea se deosebeste de egalitarismul comunist prin lege. In democratie legea functioneaza, in vreme ce in comunism legea nu exista, e tiranie."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu