marți, 10 iulie 2012

De ce o sa votez impotriva demiterii ?

Multi o sa spuna ca nu mai gandesc limpede. Traind in strainatate am inceput sa am alta perceptie asupra a ceea ce este bine si ce nu pentru o tara. Din afara lucrurile facute de injurata guvernare a PDL, o parte din ele, au fost bune. Altfel cum se explica, si am mai spus asta, condamnarea lui Adrian Nastase ? Miza a fost eliberarea lui Adrian Nastase. Presedintele Basescu nu a facut nimic care sa fie impotriva acestei guvernari. De doua luni de cand au preluat guvernarea nu au facut decat sa se rafuiasca cu presedintele.

O sa votez IMPOTRIVA DEMITERII, pentru ca tin ca statul de drept sa fie consolidat in Romania. Dar la asta o sa revin ceva mai incolo. Majoritatea oamenilor sunt impotriva lui Basescu pentru ca "le-a taiat pensiile si salariile", iar USL merge pe valul asta de nemultumiri, mizand pe furia si ura oamenilor fata de Basescu. Intrebarea mea pentru USL si sustinatorii sai ar fi: Ce-ar fi facut ei pentru a nu scapa Romania intr-o recesiune economica mai profunda ? Cum ar fi redus cheltuielile bugetare ? Le dau tot eu raspunsul. La fel ar fi procedat si ei. Populismul este foarte slab in fata datelor economice concrete.

Oamenii ar trebui sa inteleaga ca daca hulitul guvern Boc nu ar fi luat aceste masuri cu taierea salariilor, in momentul de fata nu si le-ar fi luat in mod regulat, iar Romania ar fi ajuns in INCAPACITATE DE PLATA, la fel ca Grecia. Cu totii stim de protestele de strada de acolo. Morti si distrugeri.

Un alt motiv pentru care votez impotriva demiterii este acela ca principiul statului de drept a fost incalcat in mod flagrant. In nici o tara democratica din lume nu se intampla ca primii trei oameni din stat sa fie demisi in 3 zile. Iar asta poate trece drept lovitura de stat pasnica sau puci. Asta are loc doar prin America de Sud, iar tarile alea numai traditie democratica nu poti spune ca au. Romania este membra a UE. Ce inseamna asta ? Ca valorile comune trebuie respectate. In nici o tara din UE nu e permis sa se intample ce s-a intamplat in Romania.

Multi spun ca ce treaba are UE in privinta modului in care noi intelegem sa ne conducem aici ? Pai are. Uniunea Europeana, asa subreda cum e ea, este o familie de state. In nici o familie nu te intelegi cu toate rudele, dar faci ca lucrurile sa functioneze pentru binele familiei. Cand soacra-ta, sor-ta, taica-tu sau frate-tu iti spun punctul lor de vedere si e bine argumentat, nu faci pe niznaiul doar ca sa fie ca tine. Asa procedeaza numai copiii mici. De aia ei spun tot timpul ca nu facem ceea ce trebuie. O alta dovada este ca azi Curtea Constitutionala a spus ca referendumul va fi validat doar daca se prezinta la urne jumatate plus unu din alegatorii inscrisi pe listele electorale, nu dintre cei prezenti. Ceea ce ar face foarte greu pentru presedinte sa fie demis. GUVERNUL PLANUIESTE SA ORGANIZEZE REFERENDUMUL ILEGAL, NERESPECTAND DECIZIA CURTII CONSTITUTIONALE. In nici o tara democratica din UE asa ceva nu ar fi posibil, pentru ca asa ceva este de domeniul penalului.

Daca voi si prietenii vostri vreti sa fiti complici la o ilegalitate, atunci votati pentru demiterea presedintelui, daca nu, atunci VOTATI IMPOTRIVA DEMITERII PRESEDINTELUI.

4 comentarii:

 1. ...sau nu va prezentati la vot.
  depinde de legea care se va aplica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana una alta, referendumul se desfasoara si in strainatate. Am sunat ieri la consulat.

   Ștergere
 2. Vin-o si traieste aici CANALIE !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Vino si traieste aici CANALIE". Cam asa s-ar fi scris corect. Dar oameni ca tine o sa voteze pentru demitere.

   Ștergere