miercuri, 15 august 2012

Denigrarea Romaniei

Imi lasa cineva un comentariu pe blog cum ca sa nu mai denigram Romania, pentru ca este o tara frumoasa, iar Canada este o tara urata in care respectivul nu ar putea sa traiasca. Intrebarea mea e cine a denigrat Romania ? Nu eu.

Pur si simplu, in tot ce am spus, cred eu, am aratat cum este pe aici, cu bune si cu rele pentru ca oamenii sa-si faca o idee cat de cat realista, prin prisma experientei mele despre Canada. Aici vad cum functioneaza o societate democratica normala, nu perfecta, pe care as vrea s-o vad functionala si in Romania. Eu nu denigrez frumusetile Romaniei, ci calitatea multor oameni care nu vor nici in ruptul capului sa faca tara lor una functionala.

Acum vad ca e mare scandal pe acolo ca niste "bieti votanti" sunt anchetati de Procuratura. Pana acum toata lumea s-a plans de fraude electorale si ca nimeni nu face nimic, iar acum, cand justitia isi face treaba cu adevarat, adica vrea sa vada daca intr-adevar oamenii din localitatile cu prezenta de 200% au votat de mai multe ori, USL-ul striga ca anchetele sunt ca pe vremea comunistilor. Pentru cei din USL care au impresia ca nu mai am habar cam cum se mananca Romania si in Romania, vreau sa le amintesc ca in anii '50 (la care face referire cu atata frenezie bunicutza Iliescu si Pontanescu, impreuna cu Antenele si USL-ul) mii de tarani au fost arestati abuziv, batuti, omorati sau trimisi in lagarul de munca silnica ce acum se numeste Canalul Dunare-Marea Neagra. Comparatia cu suferinta acelor oameni e absolut scandaloasa si jignitoare pentru victimele represiunii comuniste. Cine spunea ca memoria regimului comunist nu mai este relevanta au dovada acum.

Acum se ancheteaza niste abuzuri foarte evidente in "zone turistice" (cum au spus unii lideri USL). Da, zone turistice electorale. Sper ca cei care au votat pentru demiterea lui Basescu sa inceapa sa vada adevarul pentru ca USL-ul va continua sa-si dea cu barda-n coaie tot mai mult, dar reculul ii va afecta mai ales pe cetatenii obisnuiti, iar barbatii stiu ce vreau sa spun cand primesti o lovitura in zona intima. Occidentul vede chiar mai bine decat romanii in ce cacat i-au bagat USL-ul si cum incearca acesta sa faca un regim politic dupa modelul chinez si rusesc.

2 comentarii:

 1. Conform definiției avem: Democrația (în traducere literală „conducere de către popor”, din grecescul δημοκρατία - demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului.
  Noi, poporul suntem la fel de vinovați, sau poate mai mult decât cei ce se fac că ne conduc.
  Absenteismul nostru în diversele ocazii oferite de "democrația din România" nu a făcut decât să le ducă la îndeplinire călăilor, planurile diabolice pentru înfundarea definitivă a poporului român. Denigrarea propriei țări, personal, cred că începe atunci când o lume întreagă vede peste tot că românul preferă să rupă grătarele în loc să își exprime opinia garantată prin constituția democratică, lăsând impresia nepăsării lor asupra viitorului țării și a poziției ei în această lume. Păcat.

  Ne mai auzim. Am pus un link pe website cu pagina ta.
  Sănătate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Dragos, sunt de acord cu ce spui in privinta exprimarii optiunii tale, dar, si este un mare DAR, oare referendumul pentru demiterea presedintelui cat a fost de legal. De ce au trebuit sa demita si presedintii camerelor Parlamentului si Avocatul Poporului ?

  Ca sa-ti dau un exemplu din istorie. Stii ce au facut comunistii si sovieticii in tarile pe care le-au ocupat dupa 1945 ? Situatia e identica si pentru Romania. S-au asigurat ca au obtinut institutii cheie in stat precum Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei. Uita-te pe o carte de istorie si vezi cine erau ministrii respectivi in ultimul guvern democratic inainte de guvernul dr. Petru Groza, adica guvernul gen. Sanatescu. Ai sa vezi ca apartineau Partidului Comunist.

  Nu ti se pare ciudat ca si acum USL-ul a incercat sa obtina intai controlul unor pozitii cheie ?

  RăspundețiȘtergere