marți, 20 martie 2012

Inselatorii cu emigrarea

Probabil, daca nu sigur, si in Romania sunt escroci care vor sa profite de pe urma dorintei oamenilor de a emigra in Canada.
Am gasit pe Facebook un site Emigrare Canada (http://www.emigrare.ca/). M-am uitat putin pe el si dupa parerea mea este o escrocherie in toata regula. In primul rand nu ofera nici o adresa postala de contact. Orice companie serioasa are asa ceva la sectiunea "Contact us". Au un numar de telefon ca de RDS pe care oricand poti sa-l cumperi de pe Skype (am si eu unul). Site-ul are domeniul ".ca" pe care ti-l faci doar daca esti cetatean canadian sau ai un domiciliu in Canada. Programul de lucru este intre 7:30 - 10:00 dimineata (ora Romaniei). Concluzia mea este ca cine administreaza site-ul asta vrea sa fraiereasca credulii care vor sa emigreze in Canada.

Sunt si eu curios daca cineva a stat de vorba fata-n fata cu cineva de la site-ul asta ? Revenind la programul lor de lucru cu publicul, probabil ca vorbesc pe Skype sau la telefon dupa programul lor de lucru obisnuit de la serviciul lor. Pe site-ul immigrate.gc.ca este un singur consultant acreditat de guvernul canadian pentru Romania, iar asta este la Cluj. Il puteti cauta dupa tara pe site. Sfatul meu este ca daca aveti de gand sa-i platiti pe astia din Montreal sa va faca dosarul de emigrare, nu va obositi. Eu cred ca este o mare pacaleala si o sa fiti fraieriti cu ce va ofera ei. Le-am lasat un mesaj pe peretele lor un mesaj, iar ei mi-au spus ca ofera joburi in transporturi. Soferi de camion. Da, se plateste bine, dar daca te dai consultant si le spui oamenilor ca le oferi joburi si spatiu de locuit, atunci pune-le la dispozitie o paleta mai larga sau spune concret ce le oferi. Nu oferi explicatii vagi.

Poate ia aminte cineva la ce am scris aici. Sunt niste observatii de bun-simt.

6 comentarii:

  1. Da si eu cred ca e un excroc. M-am uitat (ca am posibilitatea sa vad) cine detine acest domain name si e inregistrat privat, deci nici un nume. Daca era intradevar o companie, inregistra cu numele companiei.
    Probabil ca a prostit destul de multi romani pina acuma si o va mai face in continuare..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce sa te chinui sa le dai la astia o gramada de bani cand poti sa iti faci dosarul foarte usor si foarte simplu si singur.Domnul Paul.T. , ofiterul care a tinut sesiunea de la sala Dalles,a stat la usa pana au intrat toti participantii si le-a luat din mana toate flaierele cu acesti "consultanti" la emigrare spunand doar atat "ce n'est pas bon"

    RăspundețiȘtergere
  3. emigrare.ca e aceasi firma/persoana care duce in spate toronto.ro etc....vezi pe toronto.ro in josul paginii

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am aplicat prin ei din State si m-au ajutat pas cu pas pt a-mi aduna toate actele; sunt in State si daca nu m-ar fi ajutat ar fi durat si mai mult de 6 luni k sa adun toate hartiile....mai ales cele necesare din Romania. Deci, chiar exista cineva in spatele firmei.... si e chiar o persoana de treaba :) si eu nu scriu k se le fac reclama; o gramada de lume mi-a spus sa fac singura dosarul si sa nu platesc insa chiar nu am avut timp.... (asta fara sa par snoaba). Acum la inceputul lui martie am trimis dosarul; a ajuns....si am inceput "procesul de asteptare " :)

    RăspundețiȘtergere
  5. My family and me want to immigrate to Canada. I need to find a job in Canada before we move there so that I can make it. What is the best way to start the process of looking for work?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. All the information that you need to immigrate to Canada you can find it on the Ministry of Immigration and Citizenship website. http://www.cic.gc.ca

      Ștergere