sâmbătă, 14 septembrie 2013

Despre maidanezi

Stiu ca este o problema amplu dezbatuta in momentul de fata in Romania si multi diletanti (amatori) se inghesuie sa spuna ca este o cruzime ce face statul roman fata de cainii vagabonzi. Ei bine, eu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor intr-un termen rezonabil de zile.

Cu totii am fost socati de moartea baietelului de 4 ani provocata de muscaturile cainilor. Nu cred ca a fost un singur caz. Nu a fost singura moarte de acest fel din Romania, dar probabil ca paharul s-a umplut, iar tragica sa moarte a fost catalizatorul care a determinat, IN SFARSIT, autoritatile sa faca ceva in privinta asta.

Inainte ca iubitorii de animale, a se citi caini si pisici, sa sara in capul meu ca sustin asa ceva, ganditi-va la un aspect. Si sobolanii sunt tot animale, la fel ca si maidanezii. Cainii vagabonzi sunt focare de infectie, poarta cu ei diverse boli. La fel si sobolanii.

De ce atunci cand se face o deratizare undeva, nu vine o organizatie de protectie a animalelor in frunte cu Brigitte Bardot ca sa protesteze fata de tratamentul "extrem de crud" care li se aplica sobolanilor ? N-au si ei dreptul la viata la fel precum cainii si pisicile ? Bineinteles ca aici joc rolul avocatului diavolului, pentru ca multa lume, ma refer la cei care sunt impotriva eutanasierii, pierd imaginea de ansamblu.

"Dragi" iubitori de animale, viata unui copil este mult mai importanta decat cea a unui caine. Traumele psihologice pe care le poate provoca un caine unui copil pot fi imense. Copiii au dreptul la un mediu in care sa se joace fara teama ca o haita de caini salbaticiti ii va ataca in parc.

Fratele lui Ionut, nu uitati numele asta, are nevoie acum de ajutor psihiatric pentru ca a fost martorul mortii fratiorului sau. Sarmanul copil este in soc post-traumatic. Pentru cine nu stie acest sindrom este foarte des intalnit la soldatii care au participat in razboaie si au fost martorii mortii camarazilor lor. O moarte violenta si neasteptata.

Multi nu-si mai revin daca nu sunt ajutati psihologic. Le poate afecta viata personala pe multi ani de acum inainte. Repet, viata unui copil este mai importanta decat viata unui caine. Termenul de 14 zile pe care-l avanseaza legea romaneasca este cat se poate de rezonabil. Nu cred ca este nevoie de prea multa hartogaraie pentru a adopta un caine.

Dar daca acel caine este adoptat, el trebuie si tinut in custodie, nu eliberat dupa cateva zile, cateva saptamani sau cateva luni. Uitati-va si la legile din tarile avansate dupa care ne uitam cu atata stima si o sa vedeti ca si acolo sunt prevederi care precizeaza "distrugerea" animalului al carui stapan nu a fost gasit.

Va dau aici link-ul legii privind Prevenirea cruzimii fata de animale din provincia British Columbia din Canada. Luati aminte la partea a 3-a, sectiunile 17 si 18. Si acolo se precizeaza ca daca nu se indeplinesc anumite conditii in cel putin 4 zile se poate face orice este considerat de cuviinta in privinta animalului de catre autoritatea pentru animale abandonate .

La fel ca in B.C. sunt si alte provincii care prevad distrugerea unui animal in cazul in care nu este adoptat de un ONG care sa-l tina in custodie.

In Occident se doneaza milioane de dolari anual, nu vreau sa spun miliarde pentru ca nu vreau sa exagerez, pentru protectia animalelor de companie. Vreti ca maidanezii sa nu fie eutanasiati ? Donati bani unor asemenea societati. Asigurati-va ca acei bani sunt cheltuiti in scopurile pentru care ii donati. Nu aveti bani ? Adoptati cainii si nu-i lasati pe strazi. Nu puteti adopta cainii ? Atunci nu va plangeti si lasati autoritatile sa-si faca treaba si sa inlature plaga asta odata pentru totdeauna.

Ideea cu care inchei este simpla. Nici un copil nu mai trebuie sa sufere la fel cum a suferit Ionut cand a murit sau fratiorul sau care trece prin clipe groaznice. Ganditi-va ca a murit un copil inainte sa luati apararea cainilor vagabonzi.

10 comentarii:

  1. Sute de copii sunt anual violati, omorati sau parasiti de parinti, ca sa nu mai vorbesc de nenumaratele accidente de masina. Toata aceasta nebunie a inceput de la un copil de 4 ani, nesupravegheat timp de o ora si care a fost gasit la 1km distanta, nici macar NU se stie cum ar fi ajuns acolo, intr-un loc unde se adapostesc oameni ai strazii. Acum niste animale vor fi omorate, iar asta nu va schimba cu nimic lucrurile din tara asta.

    Ieee, victorie, maidanezii vor fi eutanasiati, acum o sa avem autostrazi, scoli bune, salarii mari, guvern de incredere, si toti vor avea locuri de munca, maidanezii erau devina pentru toate astea!!!! Victorie!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adi, am si eu o intrebare. De ce iesiti in Romania pe strada impotriva proiectului Rosia Montana, care, a propos, creaza locuri de munca ? De ce demonstrati impotriva eutanasierii cand problema este aproape o cangrena a societatii romanesti ?

      De ce nu iesiti pe strada pentru a demonstra impotriva incapacitatii guvernului de a construi autostrazi, de a construi scoli mai bune, de a crea un mediu de afaceri in care sa fie create locuri de munca ? Gandeste-te la asta.

      Problemele se rezolva pe rand. Acum, maidanezii, dar si voi trebuie sa-i trageti pe guvernanti de guler cu demonstratii masive de strada pentru motivele de mai sus si nu numai pe Facebook.

      Ștergere
  2. ceea ce nu intelegi este faptul ca aceste animale nu sunt eutanasiate cu injectie letala .. ci sunt batute si otravite ..sufocate sau dat foc .. asta este marea problema .. ca daca i-ar strange civilizat .. daca i-ar pune in niste adaposturi curate si normale .. daca ar avea mancare si apa si nu ar fi batute in acele 14 zile .. ar fi altceva .. nu ar mai vocifera lumea .. dar nu stiu daca ai fost vreodata intr-un centru de ecarisaj sa vezi cum arata .. pui morti .. masculi la un loc cu femele nesterilizate .. infometati .. murdari .. insetati .. nici nu mai vreau sa imi aduc aminte .. cerceteaza mai atent problema si apoi spune-ti parerea .. no offence !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nici o problema. Ma bucur cand cineva imi lasa un comentariu civilizat. Nici eu nu sunt de acord cu metodele barbare de care ai pomenit mai sus. Si eu sunt de acord cu adaposturi civilizate si eutanasierea cu injectia letala, care mai intai ii adoarme si apoi le administrata alta care le puna capat zilelor. Totusi, multi opozanti ai eutanasierii au pierdut din vedere tocmai ce am spus eu mai sus.

      Ștergere
  3. nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor eu iubesc caini si am si eu 2 caini dar degeaba ne opunem noi ori ce am face ca tot guvernanti hotarasc
    nu e o lege si pt eutanasierea guvernantilor care fura milioane de euro?

    RăspundețiȘtergere
  4. ma intreb ce sa-r fi intamplat daca copilul fugea in strada in timp ce bunica lui dormea pe ea si ar fi dat o masina peste el eutanasiam azi toti soferii? infine cert este ca legea deabea sa pus in vigoare si mii de caini sunt bestial omorati asta este eutanasiere? sti macar ce inseamna eutanasiere si cat costa eutanasierea? nu am nimik impotriva daca in timp de 14 zile de la prindere se eutanaseaza printro injectie si cainele moare fara suferinta de oameni specializati, dar in momentul de fata asta nu se intampla, aici se omoara animalele bestial si de ori cine, ti se pare normal asa ceva? unde sunt bani care erau dedicati acestor animale? pt castrare si adaposturi? in alte tari traiesc la fel de multi caini fara stapan dar in adaposturi nu ca la noi, la ei de ce se poate? asta este ce vrem noi ca copii nostri sa vada? mormane de cadavre de caini si cruzimea omeneasca? rau am fost rau am ajuns de rasul lumii, pacat ca nu putem fi si noi un popor civilizat cu decrete aspre impotriva hotilor si a multor alti pacatosi, daca cani ar fi avut un adapost si mancare cum trebuia credema ca puteai sa-i dai cu pui prajit pe sub nas si nu sar fi ridicat darmite sa manance un copil. azi se mai mananca caine pe om dar maine ne vom manca intre noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. In acest moment in Romania exista un blocaj mediatic.Acesta afecteaza imaginea marsurilor impotriva exploatarii la Rosia-Montana cat si imaginea marsurilor impotriva eutanasierii si motivele care au dus la aceste.Outeti sa o considerati ca o rugaminte personala,nu mai considerati media(Tv sau alte variante oficiale)ca fiind un punct de reper.Azi in Bucuresti au fost peste 15.000 in strada iar oficialii nu s-au deranjat sa observe macar acest lucru.In ceea ce priveste cainii ... constat ca ati crezut toate povestile(chiar daca erau spuse de o mamica nu tare indurerata dar bine machiata,de un tatic incredibil de calm si asa mai departe).Aveti o atitudine clar partinitoare(fara suficiente date) si asta spune multe.Este prima si ultima data cand va scriu si o fac doar de dragul meu:ma supara sa vad informatii superficiale,nu destul gandite dar date mai departe ca adevaruri.Aveti aici un linck,doar ca sa va puneti intrebari(fara alta intentie) http://xnici.wordpress.com/2013/09/08/incendiar-reconstituirea-traseului-scoate-la-lumina-noi-secrete-video/

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar asa de curiozitate..de ce sunt ei atat de vinovati? In imaginea ta de ansamblu o sa poti sa ma lamuresti si pe mine...presupun. O sa imi spui cum oamenii sunt de vina pt tot ce sa intamplat nu? Adica e normal sa mi spui asta..cand omul arunca cainele in strada, nu l hraneste si n are grija de el..la fel cum nici de un copil de 4 ani se pare ca nu se oboseste..

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Ionutz,
    După cate am citit, referitor la eutanasiere, ca sa se dea „mari” unii vin cu argumente ce depașesc limitele bunei cuviințe.Eu m-am născut la sat și am locuit neitrerupt acolo până la vârsta de 11 ani când am plecat la liceu. In sat fiecare cetățean avea câinele lui de care avea grijă de el că-i păzea casa dar să nu muște pe cineva. Ziua il ținea legat sa nu iese in drum. In orașul în care am venit nu erau câini pe stradă. Hingherii treceau zilnic și îi ridicau . Ca să-l recuperezi (în trei zile), plăteai de te rupeai la pungă. La trecerea timpului cei neluați erau jupuiți și din pielea lor se făcea cea mai fină piele pentru pantofi. Ulterior, fiecare vânător era obligat să predea zece piei de câine pe an ( a se înțelege vagabonzi care distrugeau ca și acum puii de căprioră, iepuri sau păsări ce clocesc pe pământ: fazani, potârnichi pitulici, ciocârlii etc.). Am fost vânător peste 30 de ani. Acum s-a dus vânatul, frumusețea codrilor seculari, dar avem câini vagabonzi peste tot. Am fost de opt ori în Canada și de la Potcoava de aur până la Tobermory, Otawoa, Montreal, La Malbe, Quiebek am călătorit în cei patru ani adunați și nu am văzut nici măcar un câine fără stăpân, sau stăpân ieșit cu patrupedul la plimbare fără pungă pentru adunarea excrementele animalului său. Cred că ne-am deformat total și avem o cucoană avocat care apără drepturile câinilor, dar sunt de acord cu uciderea prin orice formă a porcilor, animale cu deosebite simțiri. În România scăpăm de câini când vor venii sa lucreze consumatorii de carnea lor, că deși avem Lege a eutanasierii încă nu se aplică

    RăspundețiȘtergere
  8. Maidanezii trebuie eutanasiati masiv urgent si sistematic pana la ultimu picior de maidanezi .

    RăspundețiȘtergere