joi, 19 ianuarie 2012

Metric - Gimme Sympathy

O formatie canadiana pe care am descoperit-o recent.

6 comentarii:

  1. Buna! De azi ti-ai mai castigat un abonat...urmeaza sa emigram si noi in Canada (Montreal)si ne-am decis sa ne conectam la viata de acolo.Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Ionutz ! Am citit cu atentie comm-urile tale si am observat ca raspunzi destul de repede si la obiect la eventualele intrebari ! De aceea te rog sa-mi raspunzi , daca poti, ce sanse am eu in Canada ca muzician ? Am absolvit Conservatorul ( pian,compozitie, canto ) si jurnalismul. La pian cant de la 5 ani iar la chitara de la 11 ani. Compun mai multe genurui muzicale, de la pop, pop-rock,dance, pop-dance pana la muzica pt. coloane sonore de film. Aici am o bogata experienta muzicala : scenica, tv,radio, am f. multe compozitii, etc. Am fost solist vocal in 3 trupe, pana acum dar ( stii cum e in Romania !? ) daca nu ai sustinere financiara si spate nu rezisti mult ! Plus ca la mare cautare sunt manelele !!! In afara de piesele proprii, in repertoriu, printre altii ii mai am pe : Jon Bon Jovi, Scorpions, Aerosmith, Europe, Michael Buble,Lionel Richie,The Beathles, Eric Clapton, etc, etc , toate cantate la pian si voce sau chitara si voce, dupa caz . Am 23 de ani iar de aspect scenic ( lucru esential pt. un artist in show bizz ! )nu duc lipsa ..... Tinand cont de datele pe care ti le-am enumerat mai sus, as putea sa ma integrez in showbizz-ul canadian ! M-as baga la orice este legat de profesia mea si anume : piano bar, cu muzica selecta intr-un club, solist vocal , pianist sau chitarist intr-o trupa ( rock, pop rock, pop ) sau munca de studiou ( productie muzicala : compozitie, orchestrare, masterizare, texte, plus ca in studiou pot trage eu aproape tot, de la instrumente pana la voci ! ). Ai ceva cunostinte legat de ce te-am rugat ? Ma poti pune in legatura cu cineva din domeniu ? Am uitat sa-ti spun ca vorbesc limba engleza perfect. Am sa-ti las adresa mea de e-mail unde imi poti raspunde daca poti. borsan_felomela@yahoo.com Iti multumesc pt. rabdare si sper sa-mi raspunzi macar cum e viata muzicala de acolo. Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand nu-mi dau seama daca esti fata sau baiat dupa adresa de e-mail, dar ai spus ca ai fost solist, deci inclin sa cred ca esti baiat. Nu cunosc scena muzicala de aici deloc. Nu stiu ce sanse ai ca absolvent de Conservator sa obtii viza de Canada, probabil minime, dar merita sa incerci. Nu stii niciodata. Te cred ca vorbesti limba engleza la perfectie, dar in muzica, aici, nu prea auzi interpreti cu accent strain, est-european in cazul tau. Inna si Alexandra Stan au facut valuri pe aici, dar asta din cauza ca sunt "din afara". Si sunt sigur ca ele vor fi doar "one hit wonder". Ca o paranteza, melodia Alexandrei Stan, "Mr. Saxobeat" am auzit-o in serialul Suburgatory. Sunt multe studiouri muzicale pe aici, si in Vancouver si in Canada, in general. Ai putea sa incerci sa aplici la ele daca vrei. Parerea mea (nu trebuie sa te lasi influentata de ea) este ca domeniul este de nisa si este o mare doza de esec si nu vreau sa-ti dau sperante false, mai ales intr-un domeniu pe care, cum am spus, nu-l cunosc deloc. Dar daca esti o persoana care este dispusa sa riste, atunci numai bine si sa auzim de bine.

      Ștergere
  3. Salut Ionutz ! Asa cum am intuit ai fost f. promt , sincer si suficient de explicit in raspunsul tau !!! Multumesc din suflet ! Ai intuit bine, sunt baiat si am 23 de ani si daca e important , nu sunt tzigan...din contra !!!. Adresa de email este a parintilor mei ( mama ) si ti-am scris de pe adresa lor pt ca eram intr-o scurta vacanta . Eu locuiesc in Bucuresti...de fapt in Bucuresti mi-am facut studiile, atat Liceul de muzica dar si Conservatorul ! De inna sau alexandra stan nu prea stiu ce sa spun pt ca in Romania sunt cotate f. prost ! Calculatorul sa traiasca ! Eu vorbeam de muzica adevarata si mizez pe faptul ca acolo, in Canada, lumea asta vrea, MUZICA LIVE !Ce te-as ruga eu pe tine , daca nu te superi, e sa-mi trimiti cateva adrese de studiouri, de productie muzicala, unde as putea eu sa aplic . Ti-as ramane indatorat ! In rest o sa vad eu cum fac si sper sa reusesc ! Inca o data iti multumesc si astept raspunsul tau ! Cu mult respect !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ar fi usor si pentru tine sa le gasesti. Te duci pe Google si cauti "vancouver recording studios" sau "vancouver music studios". Ori, daca nu vrei sa vii in Vancouver si vrei sa te duci in Toronto, cauti "toronto recording studios". Du-te si pe site-ul asta http://www.mediajobsearchcanada.com/audio.asp si vezi ce reusesti sa gasesti acolo. Trimite-le e-mail-uri oamenilor si poate ai noroc si o sa-ti raspunda. Ti-as sugera sa le arati si un portofoliu de-al tau on-line ca sa vada din ce aluat esti facut. Ceva pe MySpace sau pe YouTube. Te gandesti tu la ceva, stii mai bine decat mine. Multa bafta si sa auzim de bine.

      Ștergere