marți, 10 ianuarie 2012

Mere organice

Azi am cumparat niste mere organice. In Romania li se spune produse eco, la cele care se numesc aici organice. Aici, ca si acolo, preturile sunt ceva mai mari pentru aceste produse, crescute natural, se spune. Merele respective sunt de tipul Ionatan, aici li se spune Gala.
Soiul este foarte bun, dar cand le miros si chiar cand le gust mi se pare ca au un fel de gust de mucegai. Sotia spune ca gresesc, dar asta mi se intampla de fiecare data. Mirosul mi se pare si mai evident la merele "neorganice".

Nu stiu daca acest miros provine de la subtanta cu care sunt stropite pentru a le pastra proaspete, dar eu stiu ca nu au gustul si mirosul de mere ca atunci cand le culegi din copac sau cand le cumperi de la taraba din piata. Nu sunt in categoria acelor romani veniti aici carora mancarea, fructele si legumele li se pare ca are un gust total diferit fata de cel din Romania. Chiar nu am nici o problema (mai ales dupa atata timp) cu mancarea de aici. Si ma refer la cea gatita de noi in casa, nu fast-food-urile care sunt la orice colt de strada. Si hamburgerii sunt foarte buni daca ii faci tu in casa si stii ce-ai pus in ei, nu cumparati semipreparati de la Superstore.

Oare ma insel cu merele ? Voi ce parere aveti ?

3 comentarii:

  1. cu siguranta ca nu e nimic organic pe acolo. doar pretul mai ridicat .
    in romania sunt la fel - fara gust .doar cele culese din copacul bunicii sunt gustoase si pretioase ca aurul .acum cand aproape totul este gmo . aproape - inca mai avem mancare naturala in romania ,deocamdata .

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe Granville Island la piata gasesti si mere care nu sunt stropite. Poti sa le incerci sa vezi daca-ti plac !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru sfat. Uitasem de piata de pe Granville Island. Am luat odata niste capsuni foarte bune, cu miros si gust ca la mama lor.

    RăspundețiȘtergere