marți, 26 iulie 2011

Nemarirea salariului

In compania unde lucrez eu se face in fiecare an un sondaj printre angajati in care se cere parerea noastra despre modul in care se conduce compania, daca mai suntem multumiti in compania in care lucram, daca avem incredere in managementul companiei, s.a.m.d.. Zilele trecute
s-a analizat acest sondaj intr-o sedinta. Managerul meu a spus ca de mult nu a mai vazut rezultate asa de slabe, de 20 si ceva de ani de cand lucreaza aici. Procentul de oameni care spuneau ca este loc de mai bine, ca sa fiu delicat in exprimare, a fost sub 50% in cele mai multe cazuri.

Asa cum spun si in titlu, o problema spinoasa ridicata de respondentii sondajului a fost acela al salariului. Ei bine, ni s-a spus delicat ca nu se poate mari salariul. Acum probabil ca va intrebati cum poate sa vi se spuna delicat ca nu se poate mari salariul ? Managerul nostru a spus ca din cauza domeniului in care activeaza compania, care nu este domeniul petrolier sau al finantelor, nu se pot mari salariile atat de mult cat ar dori angajatii. Asta este din cauza dorintei managementului de a mentine compania competitiva in fata altor potentiali concurenti, pentru a putea oferi preturi mici potentialilor clienti. Dar, ca sa completeze sandwich-ul Yes, ni s-a spus sa venim cu propuneri de rasplata nemonetara astfel incat angajatii sa se simta apreciati, cum ar fi premii, diplome, picnicuri, concursuri sportive organizate intre angajati, s.a..

O prostie mai mare n-am auzit in viata mea. Apoi se mira de ce la alte locatii din Canada angajeaza pe cineva nou la fiecare 3 saptamani. Explicatia asta mi s-a parut atat de trasa de par incat imi venea sa rad in hohote, dar, bineinteles, nu am facut asta. Mai aveti si voi povesti dintr-astea ridicole prin care vi se dau explicatii de doi bani cum ca nu vi se mareste salariul ?

5 comentarii:

  1. Mişto! De fapt e o variaţie pe tema "I don't care about you. All it's about me‏."
    Păi ce, nu ţi-ar prinde bine o diplomă de fruntaş în marea întrecere între angajaţi? :D O să râzi, dar s-ar putea să trebuiască să mergi la nişte picnicuri ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai linistit - in compania in care lucrez eu in Romanika (este a treia ca marime si vanzari in comertul cu piese auto) ne duc astia cu zaharelul ca ne maresc salarile de exact 3 ani.Ne tot mint ca o sa ne stimuleze ca ...... p...masii.Nu am mai vazut de 3 ani nici un banut in plus (sa nu mai vorbim de prime

    RăspundețiȘtergere
  3. @Gilbert
    Da, ne-a spus mai delicat exact ce ai spus tu. Lor le pasa numai de profituri. Cica le pasa si de "employee turnover". Pe naiba.

    @Catalin
    Cred ca este peste tot la fel, pana la urma, cand vine vorba de mariri de salarii si de bani. Cum am spus mai inainte. Le pasa doar de ce le intra in buzunare si daca actionarii au un castig substantial pe actiune, ca sa investeasca si in viitor in companie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se mai poate si altfel, sa nu iti faca contractul din temporar in permanent si doar sa il prelungeasca cu inca cateva luni, pe aceeasi bani desi ti se dau mai multe taskuri si mai complicate... dar ce e frumos aici e ca sunt destule oportunitati pe workopolis/best jobs si deci nici macar nu ai nevoie sa te plangi...
    In Romania nici macar nu se punea problema de a propune solutii de rasplata nemonetara; acolo ni se spunea chiar sa consumam mai putina hartie igienica cand mergem la toaleta... :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta cu hartia igienica chiar ca e buna. Presupun ca scrii din Canada. Cred ca ai dreptate in ceea ce spui in prima parte. Daca pot sa te faca sa muncesti mai mult pe aceiasi bani, orice companie din Canada o sa faca asta. Orice angajat este o cheltuiala pentru companie.

    RăspundețiȘtergere