duminică, 16 februarie 2014

Investitii in sport

Zilele astea au loc Jocurile Olimpice de la Soci. Acum 4 ani au avut loc aici. Ne-am simtit extraordinar atunci. Am spus si atunci intr-o alta postare despre Olimpiada ce inseamna sa investesti in sport.

Si acum se fac eforturi pentru finantarea sporturilor. Ieri am vazut la stiri cum ca s-a construit o pista de schi fond noua in Prince George, BC, precum si un patinoar nou in valoare de 16 milioane de dolari.

Rezultatele se vad. Canada este printre primele locuri la medaliile obtinute la JO. Asta inseamna sa investesti in sport si sa existe un program national bine coordonat.

Sportivii canadieni, chiar daca nu au luat nici o medalie, dar sunt plasati foarte sus sunt vazuti ca un exemplu de urmat de catre copii pentru ca ei vor gandi "vreau sa fac mai bine decat a facut Cutarescu".

Unde este Romania ? Pe ultimele locuri. Avem o singura medalie de bronz obtinuta la Grenoble in anii '60 la bob. ATAT. De ce nu s-a facut nimic in toti anii incepand de atunci pentru a se dezvolta sporturile de iarna ? Se spune ca sportul este un ambasador al tarii respective, dar un ambasador trebuie sa si arate ceva legat de tara respectiva.

Romania nu are nimic de prezentat. Politicienii din Romania sunt prea preocupati sa-si bage in buzunar in loc sa faca ceva pentru tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu