joi, 28 februarie 2013

BC Services Card

De la 15 februarie in B.C. s-a introdus BC Services Card. Acesta combina permisul de conducere si Care Card-ul (cardul de asigurat de sanatate) itnr-unul singur. Probabil ca o sa mi-l iau zilele astea.
Daca ai deja permis de conducere si iti expira in mai mult de 6 luni platesti doar $17 ca sa-ti schimbi cardul asta. Oricum lista de tarife poate fi gasita pe site-ul ICBC. Pe spate poate fi vazut numarul de Care Card pe care il arati la doctor.

Acest card se poate folosi oriunde este nevoie de un act de identitate cu poza. Are pe el trecuta adresa de domiciliu si numarul permisului de conducere. Am pus o poza pe pagina mea de Facebook.

In B.C., precum si in alte provincii presupun, exista si alte metode de a te identifica cu un document cu poza si cu adresa. Aici nu este obligatoriu sa obtii un asemenea act de identitate, dar e folositor pentru ca daca te duci numai la banca, sa spunem, ai nevoie de un act de identitate cu poza.

Daca nu ai permis de conducere atunci iti poti procura BCID Card (BC identification card) tot de la ICBC. Toate actele de identitate, din ce am vazut pana acum, sunt valabile 5 ani si nu costa mult sa fie reinnoite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu