miercuri, 28 noiembrie 2012

Campania electorala

Pe 9 decembrie o sa ma duc la vot. Nu m-am dus la referendum, dar o sa ma duc la alegeri. Nu o sa votez cu USL-ul dupa cum va dati seama. Asta cred ca o sa fie ultima postare politica pe blogul asta. De acum inainte o sa le pun pe celalalt blog al meu, Realitati romanesti.
De ce nu trebuie votat cu USL-ul ?

Pentru ca in 6-7 luni de cand sunt la putere se comporta de parca ar fi in opozitie. Fata de cine ? Nu stiu. Basescu ? Ei spun tot timpul ca presedintele are puteri limitate si nu poate sa le faca nimic. Il ameninta Antenescu Somnorila tot timpul cu suspendarea. Premierul Miaunel nu a facut nimic de cand e in fruntea guvernului. De ce guvernul nu prezinta un buget pe 2013 ? Pentru ca atunci cand prezinti un buget trebuie sa prezinti de fapt balanta de venituri si cheltuieli. Orice persoana cu minime cunostinte economice si de contabilitate stie asta.

In situatia asta guvernul trebuie sa arate:

1. de unde va obtine bani
2. daca va economisi
3. de unde va economisi
4. ce cheltuieli va avea pe anul viitor
5. cum va stimula investitiile

De cand ma uit la posturile de televiziune care transmit on-line si citesc si ziarele nu am vazut la acest guvern si la aceasta "alianta electorala" un proiect de buget. Nici ceilalti, intr-adevar, nu au venit cu un proiect de buget, dar responsabilitatea e, in primul rand, a guvernului. Mai ales ca USL-ul spune tot timpul ca va obtine majoritatea absoluta. Si ce faci cu ea dupa ce o obtii ?

Care este viziunea ta despre dezvoltarea economica a tarii dupa 9 decembrie ? Zero barat, ca sa-l citez pe Daniel Morar. Nu exista strategie, proiecte. Nu au o viziune despre cum sa fie absorbite fondurile europene. Bani nerambursabili de la Uniunea Europeana (pentru cei care au cazut acum din copac) care tocmai au acest rol. Sa fie accesati pentru a stimula cresterea economica a Romaniei.

Este o lupta foarte apriga. Rodica Culcer a spus foarte bine pe blogul ei ca asta e batalia pentru viitor. Cititi ultimul alineat din acea postare si o sa intelegeti mai bine, cei care vreti sa vedeti dincolo de ura voastra fata de Basescu care este de fapt miza acestei batalii electorale.

4 comentarii:

  1. Ai dreptate in privinta USL .. foarte bune observatiile
    dar nici PDL sau mai nou ARD nu merita votul nostru ... de fapt nu ai pe cine sa alegi

    iar Rodica Culcer s-a remarcat, pe finalul carierei ei la TVR, ca fiind unul dintre sustinatorii cu abnegatie ai regimului lui Traian Basescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi cred ca este vorba si de raul cel mai mic. Daca ar fi sa compar realizarile PDL si USL. Atunci cred ca PDL conduce detasat. Am mai spus, au si ei uscaturile lor, dar cred ca numai cei rau intentionati neaga progresele facute spre modernizare. Procesul asta nu este inca ireversibil

      Ștergere
  2. Daca ar fi sa aleg raul cel mai mic, in nici un caz nu i-as alege pe nesimtitii din ARD.Poate de la tine se vede altfel.Insa din Romania bataia de joc este evidenta.Dar da...intr-adevar..nu ai pe cine alege si pentru prima oara din 1989 incoace nu o sa ma duc la vot.Pur si simplu pt ca ei defapt sunt toti prieteni buni intre ei..si noi ne certam ca fraierii.Nu vreau sa aud de TVR si alte televiziuni care sunt slugarnice dictatorului si tiranului de Basescu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as spune sa te duci si sa votezi oricum. Nu spun sa-i votezi pe cei de la ARD sau USL, ci pe cine vrei tu. Sunt foarte multe optiuni pe buletinul de vot. Totusi raman la parerea ca modul in care a actionat anul asta USL-ul este inacceptabil. Nu merita sa guverneze. Doar vorbesc, nu au nimic concret.

      Ștergere