miercuri, 2 mai 2012

Marirea salariului minim

De la 1 mai, in B.C., salariul minim a fost marit la $10,25/ora si $9/ora pentru chelneri si angajatii din restaurante. Multi afaceristi locali au spus ca este un soc pentru sistem, dar cred ca este un semn bun. O parte dintre ei au spus ca vor mai taia din ore, produsele lor se vor scumpi.
In momentul acesta, salariul minim in B.C. este la acelasi nivel cu cel din Ontario si este cel mai mare din Canada. Cresterea aceasta este un cost suplimentar pentru angajatori, care vor trebui sa-si scoata acesti bani de undeva. Solutia ? Cum am spus mai sus, marirea preturilor la produsele lor. Presedintele Asociatiei Restaurantelor a spus ca multi angajatori au trebuit sa mai taie din ore si sa angajeze mai putini oameni.

Unii angajatori au spus ca prefera acum sa fie mai precauti cand angajeaza oameni, preferand oameni cu experienta in defavoarea celor care devin entry-level. Presedintele Federatiei Muncii din B.C. a spus ca $10,25 nu este de ajuns, ci salariul trebuie ridicat la $11,25 care ar fi, potrivit lui, limita de sus a venitului minim din B.C..

Acum sa nu va ganditi ca daca s-a marit salariul minim, o sa creasca si celelalte salarii din B.C.. Sincer nu stiu cum functioneaza legea salariului minim in B.C., dar mi-as dori sa vad si la mine o crestere. Slabe sanse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu