marți, 17 august 2010

Tot despre emigrare

E greu sa iei o decizie asa de importanta precum plecatul in alta tara, pe viata, poate. Dar unii au curajul, nebunia sau inconstienta sa plece. In cazul nostru, cred au fost primele doua, dar nu ne pare rau ca am plecat. Am trecut prin multe in viata noastra aici, dar cred ca asta ne-a facut mai puternici. Pana la urma depinde de fiecare cum se adapteaza la viata in alta tara.

Dar sa revin la subiectul despre care voiam sa scriu. M-am uitat mai inainte pe site-ul Ministerului Imigrarii si am vazut o stire care spunea ca s-a grabit din nou acceptarea de noi emigranti pentru Canada din motive economice, familiale sau umanitare. Motivul care a fost dat a fost acela ca economia canadiana isi revine din recesiune si este nevoie de noi imigranti care sa fie acceptati pe piata muncii din Canada. In fiecare ministerul imigrarii stabileste niste limite in privinta numarului de imigranti care o sa fie acceptati in Canada. Pentru 2010 limita este intre 240.000 - 265.000 de imigranti. In articolul se mai spune ca Ministerul imigrarii asteapta ca sa se atinga nivelul superior al acestei limite. Ministrul Jason Kenney a subliniat ca unii dintre colegii sai, ministri provinciali ai imigrarii, se asteapta ca nevoia de imigranti sa creasca in anii urmatori.

Chiar daca numarul de imigranti economici este mai ridicat, Canada primeste mai multe aplicatii decat poate procesa in timp util, de aceea numarul aplicantilor din categoria skilled workers va fi limitat in fiecare an. Ministrul Kenney spunea ca "avem mai multe aplicatii decat avem noi nevoie si vrem sa fim corecti fata de cei care au asteptat cel mai mult". Incepand imediat, cineva poate aplica pentru emigrare in Canada in categoria federal skilled worker, daca are o oferta de la o companie sau are experienta in una din categoriile din lista de 29 de locuri de munca de care guvernul canadian spune ca are nevoie pentru a fi ocupate. Aceasta lista a fost creata prin consultarea si analiza statisticilor provinciale a informatiilor privind piata muncii.

Nota personala: a se lua aminte ca guvernul canadian spune ca este nevoie de aceste joburi pe piata locurilor de munca, dar nu inseamna ca tot guvernul le si ofera. Cine vine aici si are o asemenea pregatire trebuie sa-si caute singur de lucru. Cat despre recunoasterea experientei din domeniu, cei interesati trebuie sa se informeze inainte de a lua o decizie.

Pentru cei care aplica avand unul din joburile sau experienta din acea lista guvernul va limita numarul de aplicatii la 20.000 pe an. In aceasta limita de 20.000 pe an, vor fi luate in considerare 1.000 de aplicatii pentru fiecare job din lista respectiva. Aceasta limita nu se adreseaza si celor care vin cu o oferta de lucru. Toti aplicantii din categoria skilled worker si Canadian Experience Class trebuie sa depuna rezultatele unui test independent de limba inainte de a fi luati in considerare.

Am mai vazut pe site-ul ministerului imigrarii ca s-a redus din nou perioada de procesare a unui dosar de emigrare. Mai urmariti din cand in cand ca sa fiti la curent cu ultimele noutati in materie de perioade de procesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu